<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Goldman oppjusterer: Venter enda flere trippelhevinger

Den europeiske sentralbank kommer til å heve rentene med 0,75 prosentpoeng både i oktober og i desember, vurderer økonomer i Goldman Sachs.

Publisert 27. sep. 2022 kl. 14.06
Oppdatert 27. sep. 2022 klokken 14.08
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 137 ord
HOLDE TEMPOET OPPE: Goldman Sachs venter ingen langsommere renteheving fra ESB-sjef Christine Lagarde på denne siden av nyttår. Foto: Bloomberg

Goldman Sachs mener Den europeiske sentralbank (ESB) trolig vil høyne styringsrenten med 75 basispunkter både i oktober og i desember, melder Bloomberg.

Tidligere har finanskjempen vurdert at årets siste ESB-heving blir på 50 basispunkter, men forventninger om stigende inflasjon i fjerde kvartal vil gjøre det vanskelig med langsommere renteheving for ESB, fremgår det av et notat fra Goldman-økonomer.

Etter de to trippelhevingene i oktober og desember ser Goldman Sachs nå en heving på 50 punkter i februar, mot en tidligere forventning om en heving på 0,25 prosentpoeng.

Økonomene venter da en mer restriktiv pengepolitikk, at inflasjonstallene vil stabilisere seg, og at det vil være tydelig at eurosonen er i resesjon.

8. september satte ESB opp rentene med 0,75 prosentpoeng . Da sentralbanken hevet med 0,50 prosentpoeng i juli, var det første renteøkning på 11 år.