<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Flere får fyken i USA

Oppsigelsene i USA økte igjen i september, etter at august ble den snilleste måneden på et halvt år.

Publisert 6. okt. 2022 kl. 13.32
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 181 ord
I JOBB: Her en ansatt i en matbutikk i New York. Foto: Bloomberg

USA-baserte selskaper kunngjorde planer om å kutte 29.989 stillinger i september, viser nye tall fra det private arbeidsformidlingsselskapet Challenger, Gray & Christmas.

I forkant pekte estimater mot et antall på rundt 22.000, ifølge Trading Economics.

I august var antallet 20.485 – det laveste siden februar.

I september i fjor var antallet 17.895. Siden har det månedlige antallet vært oppe i over 32.500 på det meste, som var i juni.

Challenger, Gray & Christmas begynte sin statistikkføring i 1993.

Månedens viktigste

Senere torsdag kommer det tall for hvor mange amerikanere som søkte om ledighetstrygd for første gang i forrige uke.

Fredag ventes den viktige arbeidsmarkedsrapporten «Nonfarm payrolls», typisk vurdert som månedens viktigste makrotall fra USA. Denne viser den samlede sysselsettingsveksten utenfor landbruket i USA, og konsensus i forkant er en vekst på 250.000 – ned fra 315.000 i august.

Sysselsettingstall for privat sektor kom onsdag. Disse viste en noe raskere jobbvekst enn ventet i september, drevet av gjenåpning av skoler samt dempede pandemibekymringer.

Og tirsdag viste ferske tall at det var 10,05 millioner ledige stillinger i USA i august, mot 11,17 millioner måneden før. Antallet var lavere enn ventet.