<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Torsdag blir renten satt opp igjen

Norges Banks kommer med ny rentebeslutning torsdag. Blir det 25 eller 50 basispunkter?

Publisert 28. okt. 2022 kl. 15.05
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 154 ord

Ifølge SEB priser markedet nå inn en 50-50-sannsynlighet, og er enige i denne sannsynlighetsfordelingen.

SEB mener blant annet høyere kjerneinflasjon, en sterkere BNP-bane og noe lavere arbeidsledighet taler for en fjerde 50-punktsøkning på rad. Norges Bank har imidlertid understreket at det er klare tegn til nedgang i norsk økonomi og at pengepolitikken begynner å virke innstrammende på økonomien, legger SEB til - som antydet en mer gradvis tilnærming til styringsrenten fremover.

DNB Markets argumenterer på samme måte som SEB, men tror Norges Bank ønsker å være litt i forkant og heve renten med 50 basispunkter i november. Dersom den økonomiske utviklingen skulle bremse opp mer enn ventet, kan den lett tilpasse renten ved å skyve på eller avlyse videre økninger.

DNB venter i utgangspunktet at renten vil bli økt med ytterligere 25 basispunkter i desember og ny 25 basispunkter i januar. Med en slik utvikling tror de Norges Bank vil vurdere pengepolitikken til å være tilstrekkelig innstrammende.

Nyheter
Børs
Makro