<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljedirektøren går til Vår Energi

Oljedirektør Ingrid Sølvberg går tilbake til oljenæringen og blir konserndirektør i Vår Energi. Oljeselskapet gjør også flere endringer i ledelsen.

Publisert 21. juni 2022 kl. 13.00
Oppdatert 21. juni 2022 klokken 15.37
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 391 ord
BACK IN BUSINESS: Ingrid Sølvberg varslet nylig at hun har sagt opp jobben som oljedirektør for å gå over til privat næringsliv. Tirsdag ble det kjent hvem som har ansatt henne. NTB

Vår Energis konsernsjef Torger Rød gjør nå endringer i toppledelsen av oljeselskapet. 

Den store overskriften er at Ingrid Sølvberg blir hentet til toppledelsen av Vår Energi som ny konserndirektør med ansvar for teknologi, boring og undergrunn. 

Det er Vår Energi som opplyser om jobbyttene tirsdag.

Det har ikke gått mange dagene siden Oljedirektoratet fredag 17. juni annonserte at oljedirektør Ingrid Sølvberg hadde sagt opp fordi hun skulle tilbake til det private næringsliv. 

Nå går hun altså over til det som i noen dager til er Norges største uavhengige oljeselskap –  før Aker BP gjennomfører oppkjøpet av oljeselskapet Lundin.

– Vi endrer nå på organisasjonen til det vi mener er den rette formen for å nå våre mål, sier konsernsjef Torger Rød i en uttalelse, med referanse til produksjonsmålet på 350.000 fat per dag innen slutten av 2025.

Med overgangen sin går Sølvberg tilbake til næringen ni år etter at hun forlot den for å begynne på den andre siden av bordet hos Oljedirektoratet. Der har hun hatt ulike lederroller siden 2013 før hun i januar 2020 overtok topplederjobben som oljedirektør.

Før tiden i direktoratet var Sølvberg halvannet år i britiske Centrica, men aller lengst har hun vært i Equinor der hun tilbragte 17 år av karrieren, ifølge CVen.

Flere endringer i Vår-ledelsen

En annen nykommer er Atle Reinseth. Han kommer fra Equinor der han både har jobbet med prosjekter og innkjøp. Nå går han inn i rollen som konserndirektør for prosjektutvikling og anskaffelser.

– Vi ser veldig frem til å ønske Sølvberg og Reinseth velkomne. Deres omfattende erfaring og kompetanse vil ytterligere styrke våre organisasjonelle evner, sier Torger Rød.

Driftsdirektør Rune Oldervoll fortsetter og får utvidet sitt ansvar til både å gjelde produksjon og leting.

Innen sikkerhet og bærekraft er det Ellen Waldeland Hodell som nå er utpekt som ny konserndirektør. Hun erstatter Ove M. Helle som blir direktør for internrevisjon og som tar over for Tor Tangvald.

I tillegg til Tangvald forlater også også stabsdirektør Charlotte V. Saunders, prosjektdirektør Bjørn Thore Ribesen, innkjøpsdirektør Annethe Gjerde, direktør for partnerlisenser Ørjan Jentoft og letedirektør Alessandro Barberis konsernledelsen. 

Det er ingen endringer i hverken konsernsjef, finansdirektør Stefano Pujatti, juridisk direktør Aksel Luhr eller kommersiell direktør Ove André Årdal.

Selve omorganiseringen av organisasjonsstrukturen er planlagt til fjerde kvartal.