<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Streik gir bensinmangel i Frankrike

Nesten en tredjedel av Frankrikes bensinstasjoner har problemer med å få dekket drivstoffbehovet etter at streiken har pågått i to uker. 

Publisert 10. okt. 2022 kl. 10.02
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 180 ord
STORT BEHOV: Oljestreiken i Frankrike har ført drivstoffmangel og lange køer ved bensinstasjonene i landet. Her fra en TotalEnergies bensinstasjon utenfor Paris.  Foto: Bloomberg

Streikene som har rammet franske oljeraffinerier og -lagre fortsetter, kunngjorde representanter for fagforeningene hos TotalEnergies og ExxonMobil i Frankrike mandag. 

– Det vil bli videreført over hele linja, sier en representant for fagforeningen i TotalEnergies dagen etter at det franske selskapet hadde foreslått lønnssamtaler for å få slutt på konflikten som har pågått i to uker. 

Ifølge representantene må forslaget om å starte lønnssamtaler tidligere enn først planlagt først diskuteres internt. 

Drivstoffmangel

Mens streiken vil også fortsette ved to raffinerier styrt av ExxonMobil, selv om det visstnok er planlagt samtaler med ledelsen. 

– Vi har fortsatt ikke fått noen bekreftelse på at dette møtet vil bli avholdt, sier fagforeningen, mens en talsperson for den franske driften av ExxonMobil sier til Reuters at møtet vil bli avholdt i løpet av mandag morgen og vil inkludere representanter fra alle de fire fagforeningene som er engasjert i selskapet.

Streikene har lagt økt press på president Emmanuel Macron, som allerede var presset på grunn den høye av inflasjonen. Nesten en tredjedel av Frankrikes bensinstasjoner hadde problemer med å få leveranser av minst ett drivstoffprodukt på søndag, opp fra 21 prosent dagen før, opplyser den franske regjeringen. 

Nyheter
Børs
Olje