<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gigant: Kjøper seg opp i Trøim-selskap for 360 millioner

BlackRock kjøper seg opp i Borr Drilling for over 360 millioner kroner.

Publisert 27. juni 2022 kl. 17.56
Oppdatert 27. juni 2022 klokken 18.02
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 152 ord
KJØPES: BlackRock kjøper seg opp i Tor Olav Trøim sitt Borr Drilling.  Foto: Eivind Yggeseth

 

Det amerikanske private equity-selskapet BlackRock kjøper nesten 6,75 millioner aksjer i Borr Drilling. Med en aksjepris på 57,09 kroner pr. aksje tilsvarer dette en sum på omtrent 364 millioner kroner, ifølge TDN Direkt. 

Kjøpet til BlackRock resulterte i en økt eierandel til over 8,67 millioner aksjer, som tilsvarer 5,67 prosent av aksjene i Borr Drilling. 

Borr Drilling meldte tidligere mandag morgen at de har signert en bindende intensjonsavtale om salg av tre rigger for totalt 320 millioner dollar, tilsvarende 3,1 milliarder kroner. Aksjen økte 7,4 prosent.

Comeback for rigg

Forrige uke meldte aksjemegler Sebastian Baartvedt og oljeserviceanalytiker Bård Rosef i Pareto Securities om tro på comeback i oljeservice i den siste episoden av Paretopodden.

– Ser vi på riggtellingen nå så er den litt på vei opp, og vi tror den kommer til å øke ganske mye basert på anbudsaktiviteten, både når det gjelder flytere og jack-ups, sa Rosef i podcasten.