<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Prosafe kan sikre 775 millioner

Boligriggselskapet melder selv at det har lagt inn det mest konkurransedyktige budet på en langtidskontrakt med oljegiganten Petrobras i Brasil.

Publisert 15. okt. 2022 kl. 18.20
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 218 ord
TIL TJENESTE: «Safe Zephyrus» flyttes til brasiliansk farvann dersom Prosafes Petrobras-kontrakt blir bekreftet. Foto: Wikimedia Commons

 

Prosafe har lagt inn det mest konkurransedyktige budet på en 650-dagers kontrakt med Petrobras, opplyser det Oslo Børs-noterte boligriggselskapet lørdag.

Kontraktsverdien blir 73 millioner dollar, ifølge selskapet.

Det tilsvarer 112.500 dollar pr. dag – og 775 millioner kroner.

Oppdraget skal gjelde sikkerhets- og vedlikeholdsstøtte utenfor Brasil, med oppstart innen 2023.

En eventuell tildeling av kontrakt, og timingen for dette, er betinget av en formell avklaringsprosess, påpekes det. Prosafe presiserer videre at Petrobras ikke er pliktet til å dele ut en endelig kontrakt, og andre budgivere har dessuten anledning til å klage.

Fra britisk til brasiliansk farvann

Prosafe vil ta i bruk boligriggen «Safe Zephyrus» dersom kontrakten med den brasilianske oljegiganten blir noe av.

Boligriggen har vært i drift for BP på britisk sokkel siden 22. januar i år, via en kontrakt med varighet på ti måneder pluss opsjoner for fire ekstra måneder.

BP utøvet én av disse opsjonene i september, som gjør at nåværende oppdrag for «Safe Zephyrus» løper til 21. desember. Verdien av denne forlengelsen ble oppgitt til cirka 3,5 millioner dollar – drøyt 37 millioner kroner etter dagens vekslingskurs.

Prosafes samlede flåte hadde en utnyttelse på 77,3 prosent i tredje kvartal, mot 70,9 prosent i tilsvarende periode i fjor.

I andre kvartal i år var Prosafe-flåtens utnyttelsesgrad på 81,0 prosent – det høyeste nivået siden tredje kvartal 2015.