<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Siem-rederi tjente over 100 mill.

Siem Offshore fortsetter å levere overskudd og ser høy aktivitet i alle offshoresegmenter. 

Publisert 28. okt. 2022 kl. 11.38
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 544 ord
LA FREM TALL: Bernt Omdal, administrerende direktør i Siem Offshore. Thomas Bjørnflaten

 

«Utsiktene for vår offshoreflåte på lang sikt fortsetter å styrke seg, basert på en stabil oljepris og anslag der EU har som mål å redusere sin avhengighet til russisk olje og gass,» skriver Siem Offshore i kvartalsrapporten som ble lagt frem fredag..

Offshorerederiet, hvor Kristian Siem eier litt over en tredjedel av aksjene og Christen Sveaas litt i underkant, hadde inntekter på 74 millioner dollar i årets tredje kvartal. Før skatt bokførte selskapet et resultat på 10 millioner dollar, eller drøyt 100 millioner kroner.

Selskapet hadde en flåteutnyttelse på 93 prosent i kvartalet, eksklusive de tre skipene som lå i opplag.

Fredag formiddag stiger Siem Offshore-aksjen 6,8 prosent til 13,20 kroner på Oslo Børs. Aksjen er dermed opp hele 288 prosent hittil i år.

Siem Offshore

(Mill. USD) 3.kv/22 3.kv/21
Driftsinntekter 73,7 66,5
Driftsresultat 17,5 13,3
Resultat før skatt 9,9 2,5
Resultat etter skatt 10,2 2,4

Positivt i alle segmenter

Ifølge selskapet er tilbuds- og etterspørselsbalansen i en positiv trend for alle segmenter.

Rederiet peker på at ratene for ankerhåndteringsskip (AHTS) i spotmarkedet i Nordsjøen var svært sterke i juli, men at de falt kraftig i august, noe som har vedvart i september. Årsaken til nedgangen er lav aktivitet og mange skip som har returnert fra kampanjeoppdrag. Markedet for plattform forsyningsskip (PSV) var stabilt mesteparten av kvartalet, og bedre enn i de seneste årene, ifølge selskapet, mens markedet for konstruksjonsskip var mer eller mindre utsolgt i perioden. De få kontraktene som ble inngått i konstruksjonsskipsmarkedet, ble gjort til høyere dagrater og bedre kontraktsbetingelser.

Økt aktivitet

Ved utgangen av tredje kvartal hadde Siem Offshore en ordrebok på 462 millioner dollar.

Selskapet ser nå at den ventede aktivitetsoppgangen i Brasil, Vest-Afrika og Nordsjøen nå ser ut til å bli realisert, selv om det går saktere enn ventet.

«Vi gjentar vårt positive syn om at det vil være etterspørsel etter vår unge og moderne flåte i mange år fremover,» skriver selskapet i rapporten.

For konstruksjonsskipene peker selskapet på at befrakterne nå forsøker å redusere risikoen for ikke å få tak i skip ved å inngå flerårige kontrakter til faste betingelser.

«Ved at vi ikke har inngått lange kontrakter i det forhenværende svake markedet, har selskapet flere skip tilgjengelig og er i en posisjon til å gå etter langsiktige muligheter de kommende årene, » skriver selskapet.

Det viser samtidig til en parallell oppgang i offshorefornybarsegmentet.

6 mrd. i gjeld

Av en totalbalanse på 1.023 millioner kroner, hadde Siem Offshore en rentebærende gjeld på 579 millioner dollar – nær 6 milliarder kroner – ved utgangen av tredje kvartal. Egenkapitalandelen var på 35 prosent.

I årets ni første måneder hadde selskapet en netto kontantstrøm fra driften på 58 millioner dollar. Ved utgangen av kvartalet var kontantbeholdningen på 89 millioner dollar.

Siem Offshore

  • Offshorerederi som opererer en flåte på 28 subsea-/konstruksjonsskip, brønnintervensjonsskip, ankerhåndteringsskip og plattform forsyningsskip.
  • Er notert på Oslo Børs med en børsverdi på rundt 3,2 milliarder kroner.
  • Kristian Siem er største aksjonær med i overkant av en tredjedel av aksjene. Christen Sveaas er nest størst med nær en tredjedel.