<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Valaris sender alle sine rigger i Norge til Dundee

Valaris har besluttet å sende alle sine rigger i Norge til Dundee i Skottland.

Publisert 28. okt. 2022 kl. 15.52
Oppdatert 28. okt. 2022 klokken 15.54
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 286 ord
RIGG: Valaris sender alle sine rigger i Norge til Skotland EVEN MYHRVOLD

På grunn av korte og sporadiske kontrakter har Valaris bestemt å sende alle sine rigger i Norge til Dundee i Skottland, fremgår det av en melding fra arbeidstakerorganisasjonen SAFE fredag.

I løpet av de seneste årene har Valaris hatt flere runder med nedbemanning på grunn av lite kontrakter i Norge, og SAFE-Klubben i Valaris har gått fra 115 medlemmer i januar, til å nærmest bli lagt ned. 500 mister jobben og klubben står i fare for å avvikles, ifølge meldingen.

Klubbleder i SAFE i Valaris, Kenneth Hareide, mener at operatørene må gi bedre kontrakter og at regjeringen må ta ansvar og komme med handling for å unngå utfasing av kompetansen på dette området.

-Vi er akkurat ferdig med en runde nedbemanning i august, da måtte 150 gå, nå begynner det ny runde i november. Det er synd at all kompetansen forsvinner ut av bransjen. Det blir et problem i andre enden når arbeid tar seg opp igjen, sier han.

Kulturen der operatørene gir dårlige og korte kontrakter må endres, mener Kai Morten Anda, nestleder i SAFE.

Dette er fryktelig trist for medlemmene som nå mister jobbene sine rett før jul. SAFE mener at operatørene må tildele kontrakter med god varighet som gir stabilitet og trygghet. Risikoen her er at en så stor aktør som Valaris dropper Norge også i fremtiden, sier Anda.

Han legger til at operatørene må bevisstgjøres på hva konsekvensene blir når de mister den kompetansen som trengs på dette området.

-Det er ikke bare Valaris som sliter, det er flere selskaper som må nedbemanne på grunn av mangel på utlyste kontrakter, sier Anda.

Ifølge Valaris sin flåteoversikt fra juli er riggen "Valaris Stavanger" på kontrakt med Equinor til oktober 2022 og "Valaris Viking" på kontrakt med Repsol til desember 2022.

(TDN Direkt)

Nyheter
Børs
Oljeservice