<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Prosafe styrker resultatet

Prosafe dobler nesten driftsresultatet, og fikk samtidig et overskudd på 10 millioner dollar i tredje kvartal.

    Publisert 3. nov. 2022 kl. 07.02
    Oppdatert 3. nov. 2022 klokken 07.19
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 325 ord
    LA FREM TALL: CEO Jesper Kragh Andresen i Prosafe. Iván Kverme

     

    Saken oppdateres

    Prosafe hadde inntekter på 63,6 millioner dollar i tredje kvartal, opp fra 45,8 millioner i tilsvarende kvartal i fjor.

    Driftsresultatet før av- og nedskrivninger (EBITDA) endte på 24,2 millioner dollar, sammenlignet med 12,5 millioner i fjor, noe som tilsvarer en oppgang på 94 prosent. Etter skatt satt selskapet igjen med 10 millioner dollar, mot -8,9 millioner.

    - Et sterk tredje kvartal reflekteres i høy utnyttelse, forbedret EBITDA og god kontantkonvertering, sier konsernsjef Jesper Kragh Andresen i kvartalsrapporten.

    - Vi fortsetter å bygge ordrebok med tildelingen av kontrakten i Mexicogulfen, vi har kunder som erklærer opsjoner og et nylig innsendt anbud som er det mest konkurransedyktige på en kontrakt i Brasil.

    Prosafe

     

    (Mill. USD) 3.kv/22 3.kv/22
    Driftsinntekter 63,6 45,8
    Driftsresultat 16,7 4,4
    Resultat før skatt 12,5 −8,1
    Resultat etter skatt 9,9 −8,9

    Boligriggselskapet hadde en flåteutnyttelse på 77,3 prosent i kvartalet, opp fra 71 prosent et år tidligere. Seks av syv boligrigger var i drift hele kvartalet, mens riggen Scandinavia lå i opplag. 

    Tre av boligriggene opererte i Nordsjøen, én i Afrika, mens to går på lange kontrakter i Brasil.Selskapet vant flere kontraktsforlengelser i kvartalet, og riggen i Afrika fikk en ettårig kontrakt i Mexicogulfen. I midten av oktober meldte også Prosafe at det hadde lagt inn det mest konkurransedyktige budet på en 650-dagers kontrakt med Petrobras i Brasil. Kontrakten er foreløpig ikke bekreftet. Prosafe har sagt at oppdraget er tiltenkt boligriggen «Safe Zephyrus».

    Prosafe

     
    • Verdens største boligriggselskap med hovedkontor i Stavanger.
    • Har en flåte på syv boligrigger, hvorav én også tilbyr borestøtte (TSV). Har i tillegg opsjon på å ta levering av ytterligere to rigger som er ferdigbygget og ligger ved Cosco-verftet i Kina.
    • Er notert på Oslo Børs med en børsverdi på 1,6 milliarder kroner. Største aksjonær er HitecVision med en eierandel på nær 30 prosent.

    Nyheter
    Børs
    Energi
    Oljeservice