<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Brasils høyesterett forbyr Telegram

En dommer i Brasils høyesterett har besluttet at den populære meldingstjenesten Telegram skal blokkeres i hele landet. Det får landets president til å reagere.

Publisert 18. mars 2022 kl. 21.21
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 138 ord
REAGERER: Brasils president Jair Bolsonaro. Foto: NTB

Telegram er en av de fremste kommunikasjonskanalene for landets høyreradikale president Jair Bolsonaro.

Dommer Alexandre de Moraes viser til Telegrams manglende evne til å følge myndighetenes pålegg om å fjerne meldinger med desinformasjon. Programmet skal derfor stenges med umiddelbar virkning, heter det i en kjennelse datert torsdag og publisert fredag på domstolens nettsider.

– Telegrams manglende respekt for brasiliansk lov og gjentatte forsømmelse i å rette seg etter tallrike domstolsbeslutninger, er fullstendig uforsonlig med rettsstaten, skriver Moraes.

Bolsonaro reagerte med å publisere en lenke til sin Telegram-kanal på Twitter.

Telegram, som har blitt lastet ned på over halvparten av mobiltelefonene i Brasil, var fredag fortsatt tilgjengelig i landet.

Bolsonaro har fått blokkert en rekke meldinger på både Facebook, Twitter og YouTube som følge av brudd på reglene om feilinformasjon. Han har oppfordret tilhengerne til å følge ham på Telegram foran valget i oktober.

(©NTB)

Nyheter
Digital
Politikk