Krisen eskalerer for Storbritannias statsminister Boris Johnson. Finansministeren og helseministeren trakk seg tirsdag, og onsdag fortsetter oppsigelsene å hagle inn.
Det begynte med utdanningsministrene Robin Walker og Will Quince i morges, og senere onsdag har justisminister Victoria Atkins, klimaminister Jo Churchill og boligminister Stuart Andrew fulgt etter.
I tillegg har en rekke såkalte parlamentariske private sekretærer (PPS-er) trukket seg, deriblant John Glen i finansdepartementet.
Vurderer ny mistillit
Samtidig skriver flere britiske medier onsdag at De konservative skal møtes senere i dag for eventuelt å forberede et nytt forsøk på å tvinge bort statsministeren.
Den såkalte 1922-komiteen, partiets parlamentariske gruppe, skal treffes klokken 17.00 norsk tid for å diskutere en regelendring som kan åpne for et nytt mistillitsvotum mot Johnson.
Partilederen overlevde et mistillitsvotum 6. juni, og dagens regelverk verner ham for en ny avstemning i løpet av de neste 12 månedene. Det er denne regelen partiet nå vil endre.
Johnson gir seg ikke
Johnsons talsmann bekrefter overfor Sky News onsdag at statsministeren vil bekjempe et eventuelt nytt mistillitsvotum, og karakteriserer 1922-komiteens vurderinger som «deres sak.» Talsmannen svarte «ja» på spørsmålet om han fortsatt følte støtte fra partiets parlamentsmedlemmer, selv om flere av dem har bedt ham om å tre til side.
– En statsministers oppgave i vanskelige omstendigheter når han har fått et kolossalt mandat er å fortsette, og det er hva jeg kommer til å gjøre, sa Johnson i Parlamentet onsdag.
Theresa May gikk i sin tid av på trusler om et andre mistillitsvotum, men det ser altså ikke ut som at hennes etterfølger akter å gjøre det samme.
Vært i hardt vær lenge
Kritikken mot Boris Johnson har økt kraftig i omfang etter at han ga sin støtte til parlamentsmedlemmet Chris Pincher, til tross for anklager om seksuelt overgrep.
Tidligere har Johnson vært i hardt vær for den utagerende festingen i Downing Street under pandemien, noe som utløste det første mistillitsvotumet.
Bråket går ikke upåaktet hen i valutamarkedet, der det britiske pundet falt til 1,1876 onsdag. Så langt i år har pundet svekket seg med over 12 prosent mot amerikanske dollar.