<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Det innføres ikke minstelønn i Norge

Det blir ikke innført minstelønn i Norge. EU-kommisjonen har vurdert at minstelønnsdirektivet i sin helhet faller utenfor EØS-avtalen.

Publisert 26. okt. 2022 kl. 15.23
Oppdatert 26. okt. 2022 klokken 15.27
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 102 ord
INGEN MINSTELØNN: Arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap) er glad for at det ikke blir innført minstelønn i Norge. Foto: NTB

Vurderingen samsvarer også med Norges foreløpige rettslige vurderinger som ble gjort da direktivforslaget ble lagt fram, skriver FriFagbevegelse.

– Jeg er svært tilfreds med at EU-kommisjonen vurderer direktivet som ikke EØS-relevant. Det er i samsvar med departementets vurdering, sier arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap) i en pressemelding.

LO-leder Peggy Hessen Følsvik mener at lønnsdannelse gjennom tariffavtalene har tjent det norske samfunnet godt.

– Det er ikke det samme behovet for en nasjonal minstelønn i Norge. Da er det gledelig at EU-kommisjonen har bekreftet at Norge ikke er forpliktet til å ta inn minstelønnsdirektivet i EØS-avtalen. Dermed blir det ikke norsk lov, sier Følsvik.

(NTB)