<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Det innføres ikke minstelønn i Norge

Det blir ikke innført minstelønn i Norge. EU-kommisjonen har vurdert at minstelønnsdirektivet i sin helhet faller utenfor EØS-avtalen.

    Publisert 26. okt. 2022 kl. 15.23
    Oppdatert 26. okt. 2022 klokken 15.27
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 102 ord
    INGEN MINSTELØNN: Arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap) er glad for at det ikke blir innført minstelønn i Norge. Foto: NTB

    Vurderingen samsvarer også med Norges foreløpige rettslige vurderinger som ble gjort da direktivforslaget ble lagt fram, skriver FriFagbevegelse.

    – Jeg er svært tilfreds med at EU-kommisjonen vurderer direktivet som ikke EØS-relevant. Det er i samsvar med departementets vurdering, sier arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap) i en pressemelding.

    LO-leder Peggy Hessen Følsvik mener at lønnsdannelse gjennom tariffavtalene har tjent det norske samfunnet godt.

    – Det er ikke det samme behovet for en nasjonal minstelønn i Norge. Da er det gledelig at EU-kommisjonen har bekreftet at Norge ikke er forpliktet til å ta inn minstelønnsdirektivet i EØS-avtalen. Dermed blir det ikke norsk lov, sier Følsvik.

    (NTB)