<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Forsvaret omprioriterer planlagte aktiviteter for å styrke beredskapen

Forsvaret omprioriterer deler av sine planlagte aktiviteter for å styrke beredskap, operativ evne og utholdenhet, sier forsvarssjef Eirik Kristoffersen.

Publisert 31. okt. 2022 kl. 13.21
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 146 ord
TRAa Sjef for Fallskjermjegerne, Eirik Kristoffersen. / Head of FSK/HJK, Eirik Kristoffersen Tanja Renate Aakerøy / -en

Mandag opplyste statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) at Forsvaret hever beredskapen.

– Det gjør at Forsvaret skjerper årvåkenheten og kan målrette innsatsen mot det som er mest nødvendig nå, sa Støre.

Han presiserer at det ikke har skjedd noe det siste døgnet eller dagene som gjør at man trapper opp dette akkurat nå, men at det er en utvikling over tid som gjør at man går til dette skrittet.

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen sier at Forsvarets aller viktigste oppgave er å bevare vår fred og sikkerhet, og å hindre konflikt.

– For å løse denne oppgaven må vi tilpasse vår aktivitet etter situasjonen vi til enhver tid står i. Det gjør vi nå gjennom å omprioritere deler av våre planlagte aktiviteter for å styrke vår beredskap, vår operative evne og vår utholdenhet, sier Kristoffersen.

Forsvaret ivaretar sikkerheten i våre nærområder sammen med våre allierte. Allierte bidrar blant annet med patruljering i Nordsjøen.

NTB

Nyheter
Politikk