<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kunnskapsministeren varsler nye innstramminger mot barnehagemilliardærene

Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) varsler ny, kraftig barnehageinnstramming etter at barnehagemilliardærene Hans Jacob og Randi Sundby flytter ut av landet.

    Publisert 2. nov. 2022 kl. 17.45
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 153 ord
    STRAMMER INN: Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) varsler nye innstramminger for dem som tjener penger på private barnehager. Foto: NTB

    Tirsdag ble det kjent at ekteparet Hans Jacob og Randi Sundby, som eier Norges største barnehagekonsern Læringsverkstedet, flytter ut av landet og til Sveits. De blir da så langt de siste i en rekke av norske milliardærer som har flyttet til landet den siste tiden.

    Nå varsler kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) en ny og kraftig barnehageinnstramming for dem som tjener penger på private barnehager, skriver E24 og FriFagbevegelse.

    – Før sommeren fikk vi vedtatt innstramminger som blant annet sikrer full åpenhet om økonomien i private barnehager, og at det ikke lenger er lov med dyre interne lån i barnehagekonsernene, sier Brenna til E24.

    Hun varsler en ny pakke med innstramminger som følger opp den første pakken som ble vedtatt på Stortinget i vår.

    Til FriFagbevegelse sier Brenna at grepene følger opp Storberget-utvalgets anbefalinger.

    Ekteparet Sundby avviser at de flytter på grunn av skatt og sier de skal drive selskapet fra utlandet fordi de allerede driver i flere land.

    (NTB)

    Nyheter
    Børs
    Politikk