<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mener bunnen er nådd for lakseprisen

Neste uke skal lakseprisen opp 3-5 kroner, ifølge flere eksportører.

Publisert 2. sep. 2022 kl. 15.28
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 342 ord
PRISENE SKAL OPP: – Det er bra trøkk. Markedet og volumet ut er bra, sier en eksportør til IntraFish. Dreamstime

Inneværende uke markerer bunnen for lakseprisen i 2022, og fra neste uke skal den opp 3-5 kroner.

Det skriver IntraFish fredag.

Prisen ender da på 56-58 kroner per kilo for industristørrelsene 3-6 kilo til oppdretter for fisk som selges på spotmarkedet i neste uke, sier en vanligvis velinformert kilde til IntraFish. Prisene har falt fra en historisk rekord på rundt 125 kroner i mai. I inneværende uke har den nærmet seg produksjonskost som befinner seg i overkant av 50 kroner.

-Står til liv? 

– Jo, det står bra til liv, sier en eksportør. 

– Med deg eller med lakseprisen? 

– Med meg sjøl, ha-ha. 

Han sier ifølge Intrafish at prisen skal opp noen kroner og ligger i leiet 56 til 60 kroner til oppdretter for størrelsene 3 til 6 kilo.

– Det vil si 4 kroner opp på forrige fredag. Halvparten skyldes valuta og andre halvparten etterspørsel. Men ikke alle vil kjøpe. De håper på lavere pris. Det er mye fisk som skal ut, opptaket er stort. Og opptaket vil være stort ut resten av året. Det er det samme som i fjor, sier han.

En annen eksportør bekrefter prisleiet til Intrafish. 

– Markedet begynner å våkne igjen, men det er lite storfisk tilgjengelig, sier han. En oppdretter selger ikke denne uka, men hører priser på 59-60, altså opp fra forrige uke.

Kildene virker ifølge Intrafish samstemte: Prisen skal opp 3-4 kroner fra forrige fredag.

– Det er bra trøkk. Markedet og volumet ut er bra. Noen må slakte også på lørdag for å kunne ta unna, sier en eksportør. 

– Nå har vi flere kunder. Ingen kjøper for lager når prisen er 100 kroner. Du har ikke da råd til å fryse inn for dårligere tider. Nå er alternativene flere. Jeg tror dette nivået vil holder seg ut september og oktober. I det sørlige Europa er man i ferd med å bli ferdigferiert, sier han.

Intrafish har fått opplyst følgende priser fredag ettermiddag. Det meste av dette er prisforventninger, og ikke nødvendigvis nivåer det er omsatt mye fisk på:

2-3 kg: 50-51 kr/kg
3-4 kg: 56-59 kr/kg
4-5 kg: 57-60 kr/kg
5-6 kg: 58-61 kr/kg

TDN Direkt

Nyheter
Børs
Sjømat