<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Arctic nedjusterer flere lakseaksjer – men ser verdi i sektoren

Blant tradisjonelle oppdrettere, foretrekker vi LSG og MOWI, skriver meglerhuset.

Publisert 19. okt. 2022 kl. 10.48
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 241 ord
Bloomberg

Arctic Securities reduserer kursmål og estimater på flere lakseselskaper som følge av den norske regjeringen forslag om grunnrenteskatt på 40 prosent.

Meglerhuset nedjusterer estimatene for 2023-2024 med en antakelse om at forslaget vil bli godkjent, noe som gir en negativ EPS-effekt på 20 til 35 prosent for de norske selskapene på frittstående basis.

"Til tross for dette finner vi fortsatt verdi i sektoren ettersom aksjekursene har korrigert seg og markedsbalansen virker fortsatt sunn på lang sikt. Blant tradisjonelle oppdrettere, foretrekker vi LSG og MOWI", skriver meglerhuset.

Arctic Securities skriver at de gjør mindre estimatendringer for tredje kvartal ettersom lakseprisene i snitt på linje med meglerhusets forrige anslag.

Kursmålet på Atlantic Sapphire nedjusteres til 7 kroner ned fra 35 kroner og anbefalingen på aksjen nedgraderes til hold fra kjøp. Meglerhuset nedjusterer ebitda estimater for 2022 med 15 millioner dollar på grunn av dødelighet som er over normalen.

"Selskapet har tilstrekkelig med kontanter frem til rundt tredje kvartal 2023, når tilgang til ytterligere gjeld er nødvendig. Dette kan være realistisk hvis budsjettet blir overholdt, men operasjonell og biologisk risiko har økt etter vårt syn, og det er behov for gjenopprettet tilliten", skriver meglerhuset.

Selskap Anbefaling Kursmål Oppside
ANDF Kjøp 60 35%
ASA Hold (Kjøp) 7 31%
BAKKA Kjøp 580 17%
GSF Kjøp 85 22%
LSG Kjøp 60 36%
MOWI Kjøp 170 21%
SACAM Kjøp 45 26%

TDN Direkt

Nyheter
Børs
Sjømat