<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kepler ser mer smerte etter kurshalvering: – Den kortsiktige risikoen er ubehagelig

Kepler-analytiker drar ned anbefalingen til selg på Grieg Seafood og har langt lavere estimater enn sine kollegaer i andre meglerhus.

Publisert 20. okt. 2022 kl. 12.26
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 196 ord
Q4, resultater for fjerde kvartal 2019, Grieg Seafood CEO Andreas Kvame Iván Kverme

 

– Den kortsiktige risikoen i Grieg Seafood er ubehagelig, sier Christian Olsen Nordby i Kepler Cheuvreux i en oppdatering torsdag, og viser til biologiske utfordringer i British Columbia i Canada. 

I tillegg liker Nordby ikke finansieringssituasjonen til selskapet på grunn av skattesituasjonen i Norge.

Nordby drar ned anbefalingen på Grieg til salg med kursmål på 60 kroner. Han har estimater som ligger 22 prosent under konsensus for tredje kvartal, hovedsakelig som følge av lavere marginforventninger.

Christian Olsen Nordby, Kepler Chevreux Iván Kverme

– Selskapet høstet mest ved utgangen av tredje kvartal i Norge, da prisene var på sitt laveste, og derfor vurderer vi at markedets forventninger er altfor aggressive, sier Kepler-analytikeren.

Videre tror han at de biologiske utfordringene i British Columbia også kan påvirke fjerde kvartal negativt, og har estimater under markedets forventninger også for fjerde kvartal.

Tvungen avliving

Mattilsynet har varslet to vedtak mot Grieg Seafood Finnmark om at de må avlive og destruere én million fisk i Finnmark. Årsaken er høy dødelighet og dårlig velferd som følge av sykdommen systemisk spironucleouse.

«Selskapets slakteguiding blir ikke påvirket», skriver selskapet i en melding.

Aksjen faller i dag videre 5 prosent og er med det ned nesten 60 prosent bare siden i sommer.

Nyheter
Sjømat