<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Grieg Seafood legger planer på is etter sjokkskatten

Publisert 26. okt. 2022 kl. 08.27
Oppdatert 26. okt. 2022 klokken 08.27
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 152 ord

 

Grieg Seafood legger planer for 250 millioner kroner for utvidelse av smoltanlegget Trosnavåg på Bokn på is, opplyses det i en melding fra selskapet.

«Utbyggingen skulle etter planen gi Grieg Seafood mulighet til å produsere fisken større på land og korte ned tiden fisken er i sjøen. Satsingen, såkalt «post-smolt», gir både lavere miljø- og klimaavtrykk og bedre fiskehelse- og velferd. I tillegg skulle prosjektet oppgradere gammel avdeling på anlegget», heter det.

Utvidelsen på Trosnavåg-anlegget ville økt Grieg Seafoods produksjonskapasitet på land med 600 tonn.

– Med dagens forslag til grunnrenteskatt vil vi ikke ha nok kapital til å gjennomføre disse investeringene i den takten vi hadde lagt opp til. Prosjektene og utviklingen vil trekkes ut i tid. Resultatet er mindre aktivitet og færre ringvirkninger i kystsamfunnene der vi opererer, i tillegg til at det tar lenger tid å få redusert fotavtrykket vårt, sier regiondirektør i Grieg Seafood Rogaland, Nina Willumsen Grieg, i en kommentar.

(TDN Direkt)

Nyheter
Sjømat