<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Prisen på den minste laksen faller

Prisen på 3–4 kilos laks har falt fra forrige uke.

Publisert 28. okt. 2022 kl. 15.12
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 229 ord
LAKS: Prisen på den minste laksen har falt den siste uken. Dreamstime

Flere eksportører er avventende i markedet på fredag der de registrer at prisen på den minste fisken går ned, opplyser markedsaktører til Intrafish fredag ettermiddag.

For første gang i høst ser man en brytning i større forskjell på pris mellom størrelsene, sier en oppdretter til Intrafish.

– Det har kommet et grunnrentevolum i markedet som gjør at prisene for så vidt er noe lavere enn det ellers ville forventet inn mot november, forklarer oppdretteren.

Flere av de Intrafish snakker med fredag har ikke vært aktive på markedet. Men samtidig ser de prisen på 3–4 kilos fisken gå ned fra forrige uke.

– Ser nedgang på 3-4 , kommenterer en eksportør.

– Det har vært stille her, men vi har hørt prisene på 3–4 har gått ned, melder en annen eksportør.

Prisene som går igjen i samtalene med Intrafish varierer fra 63 til 65 kroner på denne fisken. En oppdretter viser til at mye av fisken som tas opp nå er av mindre størrelse.

En annen eksportør som Intrafish ringer hadde ikke kjøpt noe på markedet klokken 13 på fredag.

– Men vi har ikke merket noe som tilsier en oppgang eller nedgang enda, sier eksportøren.

Få eksportører eller oppdrettere er konkrete på pris. Spesielt prisen på fisk over 6 kilo er det flere som er usikker på. En eksportør i nord viser til disse prisene:

3–4 kg: 63 kr/kg

4–5 kg: 64 kr/kg

5–6 kg: 66 kr/kg

6+ kg: 70 (minstebeløp) kr/kg

Nyheter
Børs
Sjømat