<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Hvis Taiwan er trygg, er forsyningskjeden trygg

Taiwans økonomiministeren Wang Mei-Hua forsikrer om at de globale forsyningskjeder av halvledere er sikre så lenge Taiwan forblir trygt. 

Publisert 12. okt. 2022 kl. 10.04
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 235 ord
GLOBAL INDUSTRI: Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) er verdens største produsent av avanserte halvledere.  Foto: Bloomberg

Wang Mei-Hua er for tiden på besøk i USA for å svare på bekymringer amerikanerne har om forsyningskjeder og geopolitiske spørsmål, i tillegg skal hun også besøke teknologiselskaper som er store kunder til de taiwanske halvleder-produsentene.

Ifølge økonomiministeren er Taiwan opptatt av å få til økt samarbeid med USA for å sikre robuste forsyningskjeder, skriver Reuters. 

Verdens største chipprodusent

Taiwan, som er verdens største produsent av halvledere, merker for tiden økt militær aktivitet fra Kina, men Wang mener at også Kina vil bli påvirket dersom «Midtens rike» skulle prøve å blande seg inn i det indre anliggende i øystaten. Ifølge ministeren vil verdens største chipprodusent Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) legge ned virksomheten dersom kineserne prøver å ta over driften med militær makt. 

Wang siterte også USAs utenriksminister Antony Blinken som sa at hvis noe skulle skje med Taiwan, ville innvirkningen på den globale økonomien være «ødeleggende».

– Jeg vil gjerne si det på en annen måte: Hvis Taiwan er trygt, vil den globale forsyningskjeden også være sikker. Dette er i største interesse for Taiwan å samarbeide med USA og andre allierte for å opprettholde den mest effektive produksjonen, sier Wang. 

Videre sier hun også at hun ikke er bekymret for amerikanernes satsning på halvlederproduksjon, og viser til at Taiwan har brukt over 40 år på å bygge opp forsyningskjeden deres, skriver Reuters.

– Vi har en veldig stor forsyningskjede i Taiwan, som er vanskelig å duplisere eller erstatte, sier hun.