<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Flip – ingen flopp

TEST: Z Flip 4 er kanskje ikke en telefon for alle, men Samsungs minste brettbare har definitivt sjarm.

Publisert 16. okt. 2022 kl. 18.37
Oppdatert 23. okt. 2022 klokken 14.40
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 458 ord
SPESIELL: Samzung Z Flip 4 klarer ikke matche de aller kraftigste telefonene på ytelse, men tar lite plass og gjør ting ingen andre telefoner kan. Foto: Samsung

I et marked hvor de største forskjellene er operativsystemet og hvor kamerahuset er plassert, er Samsungs Z Flip 4 et friskt pust som bare blir bedre for hvert år.

Z Flip 4 er den fjerde i rekken av sørkoreanernes minste brettbare telefoner. En liten og samtidig stor telefon rettet mot de yngre. Usedvanlig enkel å få plass til i lommen, rask, og med en av markedets beste skjermer.

Solid oppfølger

Mye av overraskelsesfaktoren ved lanseringen av årets Flip er borte. Samtidig beveger telefonen seg bort fra det å være en raritet, til å ha fått en fast plass i Samsungs årlige lanseringssyklus. Etter noen ukers test er det vanskelig å ikke bli imponert.

Z Flip 4 tåler mer enn du tror. Utover at flippfunksjonen vekker nostalgien fra klapptelefonenes tid, har den en veldig praktisk funksjon. Fleksible skjermer er mer skjøre, men sammenklappet skånes skjermen fra de verste støtene, fallene og under press mot nøkler og andre skarpe gjenstander. Den tåler også noe vann.

Solid kameraløsning

Kameraet er veldig godt. Modulen som sitter i Z Flip er på høyde med Samsungs S22+, og leverer mer enn gode nok bilder for de aller fleste. I tillegg byr Z Flip på noe ingen andre telefoner kan – muligheten til å sette den fra deg oppreist uten støtte. Enten du skal ta gruppeselfies eller bilder med hovedkameraet, kan du sette på selvutløseren og knipse i vei. For ivrige fotografer og spesielt de yngre er det mye å leke seg med.

Det som likevel imponerer mest er den 120Hz AMOLED-skjermen, som utbrettet måler 6,7 tommer. Skjermen er krystallklar og oppleves som stor, med høy oppdateringsfrekvens og en fin og jevn scrolling. 

PLASSBESPARENDE: Samsung Z Flip 4 er svært mye mindre enn alle andre telefoner på markedet. Foto: Samsung

Bruker mye strøm

Z Flip har og sine svakheter. Enkelte apper fyller ikke skjermen helt og noen vil irritere seg over «bretten» i skjermen der den folder. Bretten er synlig, men ikke mer irriterende enn at du glemmer den når skjermen er på.

Z Flip 4 har har også fått økt batterivarighet fra forrige modell, men det føles fortsatt litt snaut. Z Flip 4 sliter tidvis med de aller tyngste appene, og med fullt lys og alt på må du forvente å lade noe oftere enn de mer tradisjonelle konkurrentene. For de fleste med normal telefonbruk er imidlertid både ytelsen og kameraet mer enn godt nok, og det er strengt tatt ganske imponerende hva Samsung har fått til med en telefon som er delt i to.

Z Flip 4 er en spesiell telefon, men og en veldig god telefon.

Samsung Z Flip 4

Positivt:

  • Særegent design
  • Tar lite plass og enkel å putte i lommen
  • Knallbra skjerm

Negativt:

  • Kunne hatt bedre batteritid
  • Blir varm

Pris: Fra 10.200 kroner

Nyheter
Teknologi