<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

iPhone-montør vil bygge Tesla

– Vårt globale fotavtrykk i 24 land gir oss en stor fordel for å møte kravene fra elbilindustrien, sier styreleder i Foxconn.

Publisert 18. okt. 2022 kl. 14.09
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 190 ord
Styreleder i Foxconn, Liu Young-way, ved siden av selskapets elbil Model C. Reuters

Den taiwanske techgiganten Foxconn, som er best kjent for å montere Apple-produkter, håper å en dag kunne produsere Teslaer. 

Det sa Foxconn-styreleder Liu Young-way i en tale tirsdag, skriver Reuters. Budskapet var at de er ute etter å diversifisere virksomheten, og satser derfor nå på produksjon av elbiler for bilselskaper.

– Jeg håper vi en dag kan lage Tesla-biler for Tesla, sier Liu, og legger til at han håper de kan oppnå samme suksess i elbil-markedet som i PC- og mobiltelefonmarkedet.

Tesla har ikke kommentert uttalelsene, men produserer selv elbilene sine, skriver Reuters.

Foxconn er verdens største oppdragsprodusent av elektronikk og verdens tredje største IT-selskap målt etter fortjeneste. I årevis har selskapet vært blant Apples viktigste produsenter.

I 2021 lanserte Foxconn sin egen elbil, nemlig Foxtrot Model E. Styrelederen understrekte at de fikk 15.000 forhåndsbestillinger på elbilen på under to dager.

– Til tross for utfordringene med konflikt i Europa og covid globalt, har Foxconn opprettholdt sin EV-strategi. Vårt globale fotavtrykk i 24 land gir oss en stor fordel for å møte kravene fra elbilindustrien.

Nyheter
Børs
Teknologi