<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Meglerhus nedgraderer Meta før kvartalstall

Bank of America tror på et trangere annonsemarked fremover for Facebook og nedgraderer morsselskapet Meta. 

Publisert 24. okt. 2022 kl. 15.34
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 206 ord
NEDGRADERT: Bank of America tror det blir tøffere tider på annonsemarkedet for Mark Zuckerberg og Meta fremover. Foto: Bloomberg

I en oppdatering mandag kommer det frem at Bank of America-analytiker Justin Post anbefaler investorer å holde seg unna Meta frem til kvartalstallfremleggelsen denne uken. 

Post nedgraderer Meta-aksjen fra en kjøpsanbefaling til nøytral, og mener det sannsynligvis vil bli et større press for annonser fremover, noe som kan skade Metas Reels-virksomhet, skriver CNBC. 

Ser oppside i aksjen

«Mens forventningene til 4. kvartal og 2023 er senket, forventer vi at annonsørbudsjettkutt tidlig i 2023 vil tynge sentimentet og skape økt usikkerhet,» skriver Post i notatet. 

«Vi forventer en vekst på 4 prosent på årsbasis i 2023 (120 milliarder dollar i omsetning) vs Street på 9 prosent (127 milliarder dollar) og ser en viss nedsiderisiko for våre estimater i en resesjon,» fortsetter han. 

Bank of America senker også kursmålet til Meta fra 196 dollar til 150 dollar pr. aksje. Noe som innebærer at meglerhuset fortsatt ser en oppside, selv om den er blitt kuttet fra 50 prosent til 15 prosent hvis man tar utgangspunkt i sluttkursen fredag. 

Ifølge CNBC forventer Post likevel at annonseinntektene vil øke igjen for Meta i andre halvdel av 2023, når det økonomiske presset letter. 

Meta-aksjen er ned over 61 prosent på Nasdaq hittil i år, og tallene for tredje kvartal vil bli presentert 26. oktober. 

Nyheter
Børs
Teknologi