<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Musk sparker 25 prosent – i første omgang

Elon Musk begynner med å sparke «bare» 25 prosent av Twitters ansatte. Første runde oppsigelser ventes å starte før 1. november. 

Publisert 31. okt. 2022 kl. 13.10
Oppdatert 31. okt. 2022 klokken 14.33
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 326 ord
SKAL SLANKES: Elon Musk skal være i ferd med å organisere første nedbemanningsrunde i Twitter. Foto: Bloomberg

Elon Musk fullførte før helgen oppkjøpet av Twitter , og ifølge Washington Post brukte hans innerste krets selve helgen på å sementere planene om storstilte kutt av antall ansatte. 

Kilder i denne kretsen opplyser til avisen at 25 prosent av den sosiale mediegigantens drøye 7.000 ansatte kommer til å avskjediges i en første runde av oppsigelser.

MUSK-ADVOKAT: Alex Spiro. Foto: Bloomberg

Kjendisadvokaten Alex Spiro, som har representert Musk i årevis, leder arbeidet og skal ha tatt en aktiv rolle i styringen av flere Twitter-avdelinger – inklusive jus, myndighetskontakt, policy og markedsføring. Flere av Musks tro tjenere – som David Sacks og Jason Calcanis – skal være oppført på Twitters offisielle hjemmeside med foto, epost-adresse og stillingstittel «staff software engineer.» 

Musk selv er titulert som konsernsjef, selv om dette ikke er offentlig annonsert.

50 prosent skal ut?

Oppsigelsene vil ifølge Washington Post berøre samtlige avdelinger, og spesielt salg, produkt, engineering, jus og sikkerhet. Nest etter ingeniører jobber noen av Twitters best betalte innen salg med årslønn nord for 300.000 dollar ifølge dokumenter avisen har sett.

Elon Musk dementerte i forrige uke opplysninger om at han har planer om å kvitte seg med 75 prosent av selskapets ansatte, og i etterkant har kilder med innsyn i prosessen hevdet at den ferske konsernsjefen vil nøye seg med 50 prosent.

TAR GREP: Twitters nye, sterke mann, Elon Musk. Foto: NTB

Første runde oppsigelser ventes ifølge Washington Post å starte før 1. november, da Twitter-ansatte etter planen skal motta ekstra kompensasjon i form av aksjer. Musk tvitret søndag at oppslag om en forestående nedbemanning i Twitter denne uken var feilaktige.

Musk har ikke ligget på latsiden etter at Twitter-oppkjøpet var i boks. Fire i toppledelsen har fått fyken og Tesla-ingeniører er hentet inn for å evaluere Twitters programvarekode. Videre har han tvitret om planene om å sette ned en ekspertgruppe for moderering av innhold.

Nyheter
Teknologi