<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
KjøpLogg inn

Techselskap hopper på børs etter nytt samarbeid

IDEX startet et biometrisk betalingskortprogram med en veletablert britisk utsteder.

Publisert 3. nov. 2022 kl. 10.04
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 189 ord
IDEX Biometrics

 

IDEX Biometrics starter et biometrisk betalingskortprogram med en britisk utsteder av EMV-kompatible betalingskort.

Det kommer frem av en børsmelding torsdag.

Nyheten sender IDEX opp 9 prosent på Oslo Børs torsdag formiddag, til 0,98 kroner aksjen. 

Utstederen er «en veletablert B2B-løsningsleverandør med en sterk portefølje av fintechs og banker over hele Storbritannia, Europa og Nord-Amerika», ifølge IDEX.

De biometriske betalingskortene anslås å være i forbrukernes hender innen første kvartal 2023.

Det er fortsatt en betydelig vekst i korttransaksjoner i Europa, med en økning på 17,3 prosent til 56,3 milliarder i 2021, ifølge tall fra den europeiske sentralbanken. Dette viser potensialet i markedet, mener tech-selskapet.

– Vi er glade for å bringe IDEX Biometrics-plattformløsningen for biometriske betalingskort til det britiske markedet. Markedsundersøkelser bekrefter at 70 prosent av britiske forbrukere vil bruke et biometrisk betalingskort, noe som gir dem ekstra trygghet i tider med økt kontaktløshet, sier kommersiell sjef (CCO) Catharina Eklof i IDEX.

Selskapet hadde også en god dag på børsen onsdag, etter nyheten om at en av de største bankene i Midtøsten har lansert et biometrisk betalingskort med teknologi fra Idex. Aksjen endte opp 19 prosent.

Nyheter
Børs
Teknologi