<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ruter frykter store kutt: – Det vil bli innstilte bussruter

Ruter varsler store kutt i buss- og båttilbudet i Viken fra neste år hvis de ikke får dekket tapte inntekter av regjeringen etter pandemien.

Publisert 9. mai 2022 kl. 17.41
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 149 ord
KUTT: Ruter varsler.  Foto: Enova

For Oslo og Ruters del av Viken er inntektstapet i 2023 beregnet til mellom 700 og 900 millioner kroner. Selskapet anslår at tilbudet i gamle Akershus må reduseres med 12-14 prosent. Det tilsvarer kutt på mellom 310 og 355 millioner kroner.

I et brev til Viken fylkeskommune skriver Ruter at dette i verste fall betyr ingen trafikk etter klokka 20 fra mandag til lørdag og ingen trafikk på søndager. Det er ikke kjent hvilke konsekvenser det kan få for tilbudet i Oslo.

– Det vil bli innstilte bussruter, store kutt også på hovedlinjene, og hurtigbåten til Vollen og Slemmestad blir lagt ned, skriver selskapet mandag.

Både Oslo og Viken ber nå regjeringen fortsette å dekke de tapte billettinntektene.

– Det vil gå veldig utover de reisende dersom Ruter må gjennomføre disse kuttene. Det vil være fryktelig trist og sette klimamålene våre i revers, sier fylkesråd for finans i Viken, Edvin Søvik, til NRK.

NTB

Nyheter
Transport