<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Varsler tidenes beste

Uber gikk på et nytt milliardtap i tredje kvartal, men bookingen er rekordhøy og aksjen skyter fart.

    Publisert 1. nov. 2022 kl. 13.25
    Oppdatert 1. nov. 2022 klokken 13.26
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 338 ord
    REKORDBOOKING: For Uber, ledet av Dara Khosrowshahi. Foto: Bloomberg

    Uber fikk et resultat etter skatt på minus 1.206 millioner dollar (0,61 dollar pr. aksje) i tredje kvartal, og halverte dermed underskuddet fra samme periode i fjor. 

    Av årets underskudd utgjorde nedskrivninger av aksjeinvesteringer 512 millioner dollar.

    Driftsresultatet før av- og nedskrivninger (EBITDA), justert for engangseffekter, kom inn på rekordhøye 516 millioner dollar og over guidede 440-470 millioner og StreetAccount-konsensus på 458 millioner dollar.

    Inntektene steg pene 72 prosent til 8.343 millioner dollar, og toppet Refinitiv-konsensus på 8.120 millioner dollar.

    – Oktober tidenes beste

    Bruttobookingen for kvartalet endte på 29,1 milliarder dollar, tilsvarende 26 prosent vekst på årsbasis. Både Mobility (taxi) og Delivery (hjemlevering) bruttobooket for 13,7 milliarder dollar – begge deler svakere enn hva analytikerne lå inne med på forhånd. Fraktvirksomheten booket inn 1,75 milliarder dollar.

    Uber-sjef Dara Khosrowshahi begrunner det «sterke» kvartalet med et oppsving i reisevirksomhet, lettelser i coronarestriksjoner og et skifte i forbruksmønster.

    «Oktober er i rute til å bli beste måned noensinne for Mobility og samlet bruttobooking for konsernet. Men etter de seneste årene har vi lært oss ikke å ta noe for gitt», skriver han i rapporten.

    «Med fortsatt kostnadsdisiplin og en balansert tilnærming til investeringer, er vi godt posisjonert til å levere økt lønnsomhet de kommende kvartalene», heter det videre.

    Drar nytte av inflasjon?

    For fjerde kvartal guider Uber 23-27 prosent vekst i bruttobookingen på årsbasis (i konstant valuta), og et EBITDA-resultat 600-630 millioner dollar.

    Uber sliter som alle andre også med dyrt drivstoff og høy inflasjon, men overfor CNBC i september hevdet konsernsjef Khosrowshahi at selskapets tilbudsside faktisk kan dra nytte av et klima der inflasjonen stiger.

    – Samtidig som kostnadene stiger og folk betaler mer for dagligvarer, tegner de seg også som Uber-sjåfører. 72 prosent av sjåførene i USA sier at én vurdering de gjorde før de signerte for oss faktisk var inflasjon, sa han på programmet «TechCheck.»

    Markedet reagerer med å sende aksjen opp over 10 prosent i førhandelen på Wall Street. Hittil i år har den falt 36 prosent.

    Nyheter
    Børs
    Transport