<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Russisk ambassadør om USA-opptrapping: – En umiddelbar trussel

Russiske diplomater steiler etter USA fortsetter å støtte Ukraina med våpen. De mener amerikanerne er deltakere i krigen. 

Publisert 5. okt. 2022 kl. 11.11
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 228 ord
DELTAKER: Anatoly Antonov, Russlands ambassadør i USA. Foto: Wikimedia Commons

USA sender våpen og ammunisjon til ukrainske styrker for milliarder på milliarder av dollar. 

Det får russerne til å fyre på alle sylindre.

– Administrasjonens avgjørelse om å fortsette å pumpe Kiev-regimet med tunge våpen, gjør at USA har status som deltaker i konflikten. Vi ser dette som en umiddelbar trussel mot sikkerheten i Russland, sier Russlands ambassadør i USA, Anatoly Antonov, ifølge det russiske nyhetsbyrået TASS

– Vi ber om at Washington må stoppe sine provoserende handlinger. Det kan få svært alvorlige konsekvenser.

Enorm støtte

Pentagon sa tirsdag at de vil sende ytterligere militær støtte til de ukrainske styrkene. Støtten er verdt 625 millioner dollar – 6,6 milliarder kroner. 

Nye tall viser at Russlands tjenestesektor vokste i september . Veksten ble drevet av en økning i innenlandsk etterspørsel, og utenlandske bestillinger faller fortsatt kraftig, ifølge Reuters. Antallet sysselsatte falt også, i det raskeste tempoet siden mai.

Dette kan ha blitt påvirket av at Vladimir Putin de siste to ukene har mobilisert 200.000 nye soldater som skal sendes inn i Ukraina, like mange har også rømt fra landet.

TASS skriver at Putin «som respons på forespørsel fra Donbass-republikkene startet militæroperasjonen i Ukraina. Moskva skal ikke innta ukrainsk territorium, men skal demilitarisere og denazifisere landet. Som respons introduserte Vesten sanksjoner mot Russland og shippet våpen og militære kjøretøy til Kiev».

Nyheter
Utenriks