<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Russland: Korn-avtalen via Svartehavet gjenopptas

Den russiske regjeringen gjenopptar avtalen om eksport av korn fra Ukraina etter å ha fått de nødvendige garantier, opplyser forsvarsdepartementet i landet.

    Publisert 2. nov. 2022 kl. 11.29
    Oppdatert 2. nov. 2022 klokken 12.26
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 104 ord
    Russland kunngjorde lørdag at de trekker seg fra avtalen etter et angrep med droner mot Svartehavsflåten i Sevastopol på den russiskkontrollerte Krim-halvøya. Bloomberg

    Departementet bekrefter ifølge det statlige russiske nyhetsbyrået RIA Novosti opplysningen fra Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan, om at eksporten av korn via Svartehavet kan gjenopptas.

    Ifølge Erdogan har Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu opplyst dette i en telefonsamtale med sin tyrkiske motpart Hulusi Akar.

    Den fornyede avtalen innebærer ifølge Erdogan at kornforsendelser til Afrika skal prioriteres, inkludert til Somalia, Djibouti og Sudan.

    Russland kritiserte måten den opprinnelige avtalen fra juli ble praktisert på og hevdet at mesteparten av kornet som ble skipet ut fra havner i Ukraina, endte opp i rike land.

    Russland sa opp avtalen sist helg med henvisning til et påstått ukrainsk droneangrep mot den russiske svartehavsflåten.

    Nyheter
    Børs
    Utenriks