<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Finans Norge melder om skaderekord

Stadig flere nordmenn opplever å få store vannskader på eiendommene sine.

Publisert 24. nov. 2023 kl. 13.09
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 158 ord
UVÆR: En campingplass ved Hamar ble rammet av ekstremværet Hans i august. Foto: NTB

Kraftig nedbør, flom og uvær førte til skader for nesten 2,8 milliarder kroner på bygninger og innbo i august, viser tall fra Norsk Naturskadepool og Finans Norge. Erstatningene for august beskrives som rekordhøye, og tallene viser at rundt 20.000 forsikringstakere ble rammet.

Erstatningstallene gjelder boliger, hytter og næringsbygg. Tallene er foreløpige og kan fortsatt endre seg.

I tillegg til kostnadene som dekkes av forsikringsordningene, kommer kostnader staten og kommunene fikk for skader på veier og annen infrastruktur. Torsdag ble det kjent at Regjeringen nå foreslår en tilleggsbevilgning på 1,7 milliarder kroner i kompensasjon til kommuner og fylkeskommuner som skal dekke kostnader til håndtering av den akutte krisesituasjonen, opprydning og reparasjoner.

­– Vannskader tar ofte lang tid å tørke opp. Skikkelig tørking er viktig for å unngå følgeskader etter vannets herjinger, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge Forsikringsdrift.

Ekstremværet Hans rammet særlig de tidligere fylkene Oppland og Buskerud, mens nedbøren i slutten av august gikk mest utover Østfold og Akershus, samt Oslo.