<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rørleggerens planlagte ran

Publisert 24. nov. 2023
Oppdatert 30. nov. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 347 ord
Article lead
lead
Raymond Johansen. Foto: NTB
Raymond Johansen. Foto: NTB

Dette var Trygve Hegnars leder i Finansavisen lørdag den 27. november.

Tidligere byrådsleder i Oslo, Arbeiderpartiets Raymond Johansen, kommer ikke godt ut av saken med sin planlagte etterlønn på rundt 400.000 kroner. «Rørlegger-Raymonds» forskjellige skritt tyder klart på en politiker som ville utnytte systemet til det ytterste.

Johansen skulle tiltre som generalsekretær i Norsk Folkehjelp tre måneder etter at byrådet gikk av, og for disse tre månedene søkte han om etterlønn. Beslutningen om etterlønn ble tatt mindre enn en uke før Ap/SV/MDG-byrådet gikk av.

Det er stilt spørsmål om lovligheten av vedtaket fordi saken ikke ble gjort kjent for allmennheten før byrådsmøtet, slik kommuneloven krever, men det er kanskje juridisk flisespikkeri.

Spørsmålet er om det er flaks eller tilfeldig at generalsekretærstillingen har stått ledig i et halvt år før Johansen, fem dager etter at byrådet innvilger tre måneders etterlønn, blir presentert som ny generalsekretær i Norsk Folkehjelp.

Men det som er sikkert, er at Raymond Johansen, i den tiden han skal ha etterlønn fra kommunen, begynner å jobbe for Norsk Folkehjelp. Noe de kaller «ubetalte oppdrag».

Og han har denne uken, som representant for Norsk Folkehjelp, deltatt på Kartellkonferansen på Gol. Den formelle tilknytningen til sin nye arbeidsgiver kommer også frem ved at Johansen nå bruker e-post-konto for Norsk Folkehjelp.

Alt dette tyder på at etterlønnsperioden er temmelig flytende. Lønnsom, men flytende.

Den 25. januar er dagen Johansen skulle tiltre den nye stillingen, det vil si på dagen tre måneder etter fratredelse i Oslo kommune, men han skjønner at det brenner under ham, og i går meldte han at han er blitt enig med Norsk Folkehjelp om å begynne den 1. januar i stedet.

Utbetaling av etterlønn stanses derfor på denne dato. Faen, faen som «Rørlegger-Raymond» trolig har sagt.

Det som er klart urovekkende, er at politikere, på Stortinget, og nå i Oslo kommune, utnytter etterlønns- og permisjonsregler. Det er flere titalls saker på Stortinget.

Som kommer på toppen av falske reiseregninger, uhjemlet bruk av pendlerboliger og falske leiekontrakter.

Raymond Johansens etterlønn ble presset igjennom som en hastesak. Uten offentlighet.

Surfende på Norsk Folkehjelp.