<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Regjeringen vier 16 millioner kroner til økt verdiskaping i landbruket

Landbruksdirektoratet har i desember innvilget 16 millioner kroner i støtte til 13 nye verdiskapingsprosjekter i landbruket.

Publisert 21. des. 2023 kl. 18.21
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 128 ord
STOR PÅGANG: Landbruksdirektoratet og landbruks- og matminister Geir Pollestad (Sp) melder om at det har vært stor pågang etter midler i årets søknadsrunde. Foto: NTB

– Dette er et viktig bidrag for verdiskaping, næringsutvikling og økt kompetanse i landbruket, sier landbruks- og matminister Geir Pollestad (Sp) i en pressemelding.

Totalt mottok Landbruksdirektoratet 43 søknader om tilskudd i høst, og til sammen ble det søkt om 45 millioner kroner.

Ifølge regjeringen går tildelingene til søkere med god forankring i landbruksnæringen og til prosjekter av nasjonal nytteverdi. Midlene skal bidra til å nå de landbrukspolitiske målene.

Etter føringer fra jordbruksoppgjøret var HMS-arbeid i landbruket en av tre særskilte prioriteringer i årets utlysning. Dermed går den største tildelingen i år til Norsk Landbruksrådgivings prosjekt «Praktisk risikovurdering og beredskapsplanlegging med mål om å nå nullvisjon for dødsulykker og skader i landbruket».

I tillegg mottar Stiftelsen norsk senter for økologisk landbruk og St. Olavs hospital støtte til prosjekter innen HMS i landbruket.

(NTB)