<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Økende press for å få Tyskland til å sende raketter til Ukraina

Tysklands statsminister er under økende politisk press for å få ham til å godkjenne leveranser av krysserraketter til Ukraina.

Publisert 6. jan. 2024 kl. 08.47
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 219 ord
NØLER: Tysklands kansler Olaf Scholz. Foto: Bloomberg

Politikere fra sosialdemokratenes koalisjonspartner De Grønne og Fridemokratene (FDP) og fra det konservative opposisjonspartiet CDU går ut i avisen Rheinische Post og understreker behovet for å sende Taurus-raketter til Ukraina.

– Leveransen av Taurus-raketter til Ukraina er langt på overtid, sier Sara Nanni, som er forsvarspolitisk talsperson for De Grønne.

– Den mest effektive beskyttelsen mot russiske luftangrep er å skyte mot mål på russisk jord og i de okkuperte delene av Øst-Ukraina som er utgangspunktet for Russlands angrep, fortsetter hun. Nanni kommer også med et klart spark mot statsminister Olaf Scholz.

– Nølingen skyldes i hovedsak statsministeren og er ikke et uttrykk for den generelle holdningen i regjeringen, sier hun.

– Vi må ikke være redd for vårt eget mot. Det er det Putin håper på, sier Marie-Agnes Strack-Zimmermann i FDP.

CDUs utenrikspolitiske ekspert Roderich Kiesewetter sier Russland ser på seg selv som styrket som følge av svakhet i Vesten og manglende leveranse av Taurus-raketter.

– Derfor er mangelen på støtte ikke bare en svikt i hjelpen til Ukraina – noe som fører til flere ofre – men i praksis en støtte til Russland.

I oktober besluttet Scholz seg for ikke å sende Taurus-raketter inntil videre. Det skyldtes frykt for at rakettene, som har en rekkevidde på 500 kilometer, også kan ramme mål på russisk territorium.

(NTB)