<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Økokrim henlegger etterforskningen av Anette Trettebergstuen

Økokrim har orientert Anette Trettebergstuen (Ap) om at etterforskningen mot henne henlegges.

Publisert 10. apr. 2024 kl. 12.40
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 178 ord
Stortingspolitiker Anette Trettebergstuen trenger ikke lenger bekymre seg for en pågående etterforskning fra Økokrim. Her i caps til støtte for Anniken Huitfeldt, da sistnevnte ble utnevnt som Norges ambassadør til USA. Foto: Lise Åserud / NTB

– Saken kunne ikke fått noe annet utfall, men Økokrim burde innsett dette på et langt tidligere tidspunkt, sier advokat John Christian Elden i en pressemelding.

Trettebergstuen ble gjort kjent med at Økokrim hadde åpnet etterforskning mot henne i februar.

Hun trakk seg som kultur- og likestillingsminister i juni i fjor etter at hun hadde brutt habilitetsreglene. Den tidligere ministeren ble etterforsket for overtredelse av straffelovens bestemmelser om tjenestefeil i forbindelse med habilitetssakene.

– Retts- og påtalepraksis tilsier at terskelen for å kunne straffes for tjenestefeil i form av om rene habilitetsbrudd er høy. Vi har på grunnlag av dette og sakens omstendigheter konkludert med at Trettebergstuen ikke har begått straffbare forhold, sier påtaleansvarlig og assisterende Økokrim-sjef Inge Svae-Grotli.

Advokat Elden mener Økokrim burde kommet fram til denne konklusjonen før de sendte ut pressemelding om at de hadde åpnet etterforskning.

– Det er I utgangspunktet en opplysning underkastet taushetsplikt, og som skapte problemer i Trettebergstuens politiske hverdag på Stortinget. Pressemeldingen fra Økokrim etterlot et inntrykk av at forholdet var mer alvorlig enn hun hadde sagt, noe det ikke var grunnlag for, sier han.

NTB