<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
MIKKE MUS PÅ URSKIVEN: Bulgari relanserer Gerald Genta-klassiker fra 90-tallet. Foto: Bulgari Gerald Genta

Relanserer klokkemerke med Mikke Mus på skiven

Bulgari bringer tilbake et annerledes Genta-design med Mikke Mus på urskiven. 

Publisert 7. okt. 2021 kl. 18.34
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 339 ord

Barnslig moro. I en stilfull pakke. 

Der har du på sett og vis nye Gerald Genta Arena Retro Mickey Mouse fra Bulgari i et nøtteskall. Klokken, lansert under Geneva Watch Days i september, er en slags oppdatert relansering av en modell merket hadde på 90-tallet. 

Genta er kanskje best kjent for klokker som Patek Philippe Nautilus og Audemars Piguet Royal Oak. Designet som nå vises er imidlertid ikke helt av helt samme type eller form som disse klokkeikonene. 

Her er ingen ringere enn Mikke Mus på urskiven. Og han viser tiden. 

Første gang Genta brukte Mikke i et klokkedesign, var på 80-tallet. Da etter forespørsel fra sultanen av Brunei. På denne tiden hadde Genta sitt eget klokkemerke under samme navn. Dette solgte han imidlertid ved årtusenskiftet. Kjøperen var klokke- og smykkegiganten Bulgari. Og slikt endte Bulgari altså opp med designet, selv om de nå ikke bruker sin egen merkevare på klokken. 

Gerald Genta (1931-2011)

  • «The Picasso of watchmaking». Den sveitsiske klokkedesigneren står bak ikoner som Universal Genève Polerouter, Omega Constellation, Audemars Piguet Royal Oak, Cartier Pasha og Patek Philippe Nautilus.
  • I dag er Gentas ettermæle passet på av hans kone Evelyn, gjennom organisasjonen Gerald Genta Heritage. Angivelig finnes det fortsatt nær 3.500 av hans skisser som ennå ikke er blitt virkelighet. Kanskje vi i fremtiden får se enda flere av hans kreasjoner.
  • Etablerte sitt eget selskap, Gerald Genta, i 1969. Dette ble senere solgt til Bulgari i 1998. 

Seriøs på innsiden

På innsiden av det morsomme ytret tikker et urverk fra Bulgaris arsenal, kalt BVL 191. Denne finner du som oftest i merkets billigere mekaniske klokker. Men, i Arena Retro Mickey Mouse er den oppgradert med moduler for såkalt «retrograde» og hoppende timer. Fiffig. 

Tiden leser du ved å se hvor Mikke Mus peker på 0 til 60-skalaen for minutter («retrograde»), og timene vises i det som ser ut som et datohjul (hoppende timer). 

Prisen er 16.500 euro. Gentaen vil være begrenset til 150 eksemplarer. Angivelig er de utsolgt allerede.