<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
TESTET: Galaxy S22 Ultra i grønt. Foto: Samsung

Førsteinntrykk: Samsung Galaxy S22 Ultra

Samsung har slått sine to største telefoner sammen i én. Og det er slett ingen dum idé.

Livsstil
    Publisert 24. feb. 2022 kl. 18.04
    Lesetid: 3 minutter
    Artikkellengde er 590 ord

    Samsungs nye flaggskiptelefon Galaxy S22 Ultra er ute av sekken, og byr i år på en del nyheter som er interessant både for kommende og eksisterende Samsung-eiere.

    Vi fikk en sniktitt på telefonen, og dette er vårt førsteinntrykk.

    S22 Ultra er den best spekkede varianten av de tre utgavene som ble lansert (S22 og S22+). Telefonen har fått en nyere prosessor, bedre kamera og raskere lading, men kommer også denne gangen med en større «oppgradering» enn man vanligvis får. Det er fordi selskapets mangeårige kioskvelter for første gang inkluderer selskapets styluspenn, kalt «S Pen» i chassiset.

    Samsung Galaxy S22 Ultra (førsteinntrykk)

     

    Pros

    • Fantastisk skjerm
    • Oppgradert kamera med mer zoom
    • Raskere prosessor

    Cons

    • Stor

    Pris: 13.500 kroner.

    Stor telefon

    Om du ikke allerede er bruker av styluspennen, er det lite trolig at telefonen kommer til å omvende deg til å skrive alle notatene dine for hånd. Men den er langt fra noe å fnyse av, og har en del funksjoner du trolig kommer til å sette pris på.

    Det gjelder kanskje spesielt når du bruker kameraet, som alltid er et viktig aspekt blant dem som velger å bruke 13.500 kroner på en den hissigste Galaxy-modellen.

    S22 Ultra er en stor telefon i hånden med sine 6,8 tommer store skjerm. Samsung har levert fantastiske skjermer i årevis, og årets modell er på ingen måte noe unntak.

    Men størrelsen gjør også telefonen betydelig mer uhåndterlig når du eksempelvis skal vri kamera, ta selfies med utstrakt arm og forsøker å nå riktig knapp for å ta bilder.

    Her kommer pennen inn som en hjelpende hånd på samme måte som fjernkontrollen til Power Point-presentasjone på jobb. Du kan ta bilder og starte videoopptak, zoome og snu kamera ved hjelp av knappen på pennen eller gitte håndbevegelser.

    Selv for en ikke-bruker av S Pen er dette fiffige funksjoner man sakte men sikkert setter større og større pris på.

    En annen er muligheten til å skrive ned kjappe notater på låst skjerm. Pennen var for mange aldri nok til å selge Note til andre enn blodfans, i stedet får du her det beste av to telefoner i ett.

    Ny prosessor

    Blant de mer generiske nyhetene er at S22 har fått ny Exynos-prosessor, bedre kamera med 10x optisk zoom og raskere lading. Batteriet er på 5.000 mAh og følger i samme størrelsesorden som før, men skal ha mer juice enn tidligere og holde i mer enn en hel dags bruk.

    Det skyldes ifølge selskapet den nye prosessoren, som på mange måter gjør S22 til en større oppgradering enn hva utseendet tilsier. Lavere strømforbruk, at telefonen føles raskere og ikke minst at den gjør kameraet bedre.

    Under presentasjonen av telefonen fikk vi høre at det store denne gangen er telefonens evne til å ta bedre bilder og video. Det er det visstnok det folk flest bruker telefonene til, enten det er Netflix eller TikTok. 

    S22 Ultra skal by på langt bedre fargegjengivelse, mer detaljer og en nattmodus som har fått seg et betydelig løft siden forrige modell.

    Dette er fordi prosessoren og programvaren som følger i kombinasjon med innebygde telefonens intelligens jobber sammen med linsene for å ta best mulig bilder til enhver tid. 

    Så langt virker det å imponere det internasjonale testkorpset. Designet er også heldigvis tilbake på Note-nivå, som mange vil si er Samsungs beste hittil.

    Det at nyeste Galaxy S22 Ultra i praksis er en oppgradert klone av Note gjør ingenting. Det betyr trolig døden for den separate Note-serien, og øker spenningen til hva Samsung finner på neste gang.