<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
PEACEMAKER: John Cena spiller rollen som Peacemaker i serien ved samme navn. Her flankert av team-medlem Leota Adebayo (spilt av Danielle Brooks) og team-leder Clemson Murn (Chukwudi Iwuji).  Foto: HBO Max

Spin-off for superheltfans

Peacemaker er en ny spin-off-serie fra The Suicide Squad med John Cena i hovedrollen. 

Publisert 13. jan. 2022 kl. 18.55
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 602 ord

Hvor mange superhelt- og superskurkserier med spin-offs fra tegneserier kan TV-folk trekke opp fra flosshatten? Tilsynelatende er det kun fantasien som setter grenser. Og publikumer tydeligvis nærmest umettelig. Nytt er Peacemaker – som fra 13. januar ruller på skjermer hos HBO Max – med wrestlingproff John Cena i hovedrollen. 

Superheltopplegget er vel og merke fra DCs «Extended universe», og er franchisens første spin-off-serie – en fortsettelse på The Suicide Squad fra 2021. Sånn til info. 

Peacemaker (TV-serie)

Hva

Actionkomedie basert på karakteren fra tegneseriene om Peacemaker. En spin-off fra The Suicide Squad.

Hvem

Av filmskaper James Gunn. På rollelisten er John Cena (The Marine), Danielle Brooks (Orange is the New Black), Steve Agee (The Suicide Squad), Robert Patrick (Terminator II), Jennifer Holland (The Suicide Squad), Freddie Stroma (The Crew) og Chukwudi Iwuji (The Split)

Hvor

Strømmes hos HBO Max fra 13. januar. 

Hvorfor

Om du ikke fikk nok av The Suicide Squad

Fred –med alle midler

Cenas' karakter Peacemaker (eller Christopher Smith som tegneseriekarakteren skapt av Joe Gill og Pat Boyette på 60-tallet også heter) kommer rett fra der The Suicide Squad-filmen slapp. 

Etter et fem måneder langt sykehusopphold blir han tvunget inn som den amerikanske statens hemmelige våpen, i bytte mot å unngå å sone resten av en lang fengselsdom. Den selvrettferdige – barnslige og douchy – karakteren «elsker fred», men bryr seg ikke om hvor mange han må drepe for å nå det. 

Nå får han i oppgave å ta ut trusler som en del av et black ops-team satt sammen av medlemmer fra forskjellige statlige organisasjoner. 

HOVEDKARAKTEREN: Peacemaker (hans «virkelige» navn er Christopher Smith) bor i en trailer med sin tamme ørn, ble oppdratt av sin rasistiske far (spilt av Robert Patrick) og kjemper iført uniform og blank hjelm med spesielle egenskaper. Foto: HBO Max

Med sin tamme ørn og gamle muskelbil lakkert i det amerikanske flagg går Peacemaker og resten av teamet i gang. Dermed begynner de typiske aktivitetene: Slåssing, skyting og andre ting som hører med til hemmelige oppdrag. 

De første actionscenene fremstår ikke som imponerende, men det kommer seg litt etter hvert. Heldigvis er hele greia ispedd en hel del forsøk på humor, som gjør at Peacemaker pusher på satire og parodi. Dette er tross alt en actionkomedie. Den uvanlige introen, en slags klein danseoppvisning med hovedkarakterene, gjør intet annet enn å understreke det. 

MÅ HOLDE PEACEMAKER I TØYLENE: Danielle Brooks (Orange is the New Black) spiller agenten Leota Adebayo. Hun er medlem av det hemmelige teamet som Peacemaker blir en del av. Adebayo er utsendt av Amanda Waller fra Task Force X og den føderale organisasjonen A.R.G.U.S. som støtter DC-universets Justice League (superheltene). Foto: HBO Max

Du må like superheltgreier

Cena gjør seg troverdig i rollen som Peacemaker. Resten av teamet, spilt av blant andre Danielle Brooks (Orange is the New Black), Jennifer Holland (The Suicide Squad) og Chukwudi Iwuji (The Split), prøver å holde styr på superhelten for å løse sine oppdrag med å fjerne farlige vesner. Samtidig får de trøbbel med Peacemakers rasistiske far, hvilket byr på enda flere problemer å løse – både for teamet og superheltens egen psyke. 

DCs brede og dype historie gjør at det absolutt lønner seg å ha sett noe fra universet tidligere. Spesielt The Suicide Squad, naturligvis. Flere av karakterene har lengre bakhistorier som ikke nødvendigvis blir eksplisitt fortalt om igjen i Peacemaker. Det kan gjøre starten og dens premisser vanskelig for nye tittere, men alt blir enklere etterhvert. Det lønner seg å holde ut, om sjangeren er noe for deg. 

Denne omtalen er basert på seriens fire første episoder. 

Foto: HBO Max