<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nesbø-serie får over 52 millioner kroner

Jo Nesbøs roman «Marekors» blir dramatisert, og er tilbudt en refusjonsramme på 52 millioner kroner.

Publisert 29. jan. 2024 kl. 14.40
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 165 ord
TILDELING: Jo Nesbø. Foto: NTB

– Med denne siste refusjonsrammen har vi muligheten til å legge produksjonen til Norge i sin helhet, forteller norsk produsent for produksjonen Tor Arne Øvrebø i Living Daylights Productions i en pressemelding.

18 produksjoner søkte insentivordningen til Norsk filminstitutt innen fristen 23. november 2023. Nesbø-serien er tilbudt en refusjonsramme på 52 millioner kroner.

Dramaserien får tittelen «The Devil’s Star» på engelsk, samme som boken.

Serien har tidligere fått refusjonsramme i to andre søknadsrunder og har nå til sammen en refusjonsramme på 93 millioner kroner, skriver VG.

Det er også gitt penger til de internasjonale filmene «The Last of Us» sesong 2 og «Star Trek: Strange New Worlds» sesong 3, hvor Norge har en finger med i spillet. Norge skal bidra med spesialeffektarbeid på seriene.

Siste film som får støtte er «Troll 2». «Troll 1» er fortsatt verdens mest sette ikke-engelskspråklige film på Netflix.

– Vi gleder oss over at vi denne gang kan tilby refusjonsramme til to store norskspråklige produksjoner for det internasjonale markedet, sier direktør Kjersti Mo i Norsk filminstitutt.

NTB