<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

FT: – Fargerike fornærmelser fra Javier Milei

Fargerike fornærmelser fra Argentias president harmonerer dårlig med behovet for kompromiss når politikken skal vedtas i Kongressen. Det skriver Financial Times.

Publisert 11. mars 2024 kl. 07.16
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 188 ord
Presidentkandidat Javier Milei er blitt kjent for å ha med seg en motorsag på valgmøtene for å symbolisere sitt øfte om store budsjettkutt. Foto: Natacha Pisarenko / AP / NTB Natacha Pisarenko / AP / NTB

Dette skriver utenlandske aviser på lederplass

The Wall Street Journal

For de sivile i Gaza vil det beste være å la dem få krysse grensen til Egypt frem til kampene opphører. Men Joe Biden har ikke vært villig til å legge press på Kairo, enda landet mottar 1,3 milliarder dollar i militærhjelp hvert år.

Financial Times

Etter en turbulent forhistorie valgte argentinerne i fjor Javier Milei til president, en selvutnevnt anarko-kapitalist med libertarianske prinsipper og en uforbeholden kjærlighet til det frie markedet. Problemet er at Mileis fargerike fornærmelser harmonerer dårlig med behovet for kompromiss når politikken skal vedtas i Kongressen.

Die Welt

Som EU-president fører Ursula von der Leyen unionen tilbake til fortiden. Hun lover noe til alle. Det er ikke riktig oppskrift, hverken i forsvars- eller i landbrukspolitikken, for bøndene er ofre for EUs green deal.

Dagens Industri

Nå som Sverige er blitt Nato-medlem, er neste store spørsmål hvordan forsvaret best skal bygges ut. Hva skal prioriteres og hvordan bidrar vi best til Natos kollektive forsvar? Svenske politikere bør ta etter det ukrainske forsvaret og la næringslivet spille en fremtredende rolle.