<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

WSJ: – Vent med å sprette champagnen

Kjerneinflasjonen går feil vei så lenge inflasjonsmålet er på 2 prosent, skriver The Wall Street Journal.

Publisert 13. mars 2024 kl. 07.25
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 194 ord
KLAR FOR RENTEKUTT: Fed-sjef Jerome Powell har klargjort at han vil sette ned renten flere ganger i løpet av 2024. Foto: Bloomberg

Dette skriver utenlandske aviser på lederplass

The Wall Street Journal

Wall Street og Washington er ivrige etter å erklære inflasjonen for nedkjempet, men vi anbefaler at man venter med å sprette champagnen. Kjerneinflasjonen var 3,8 prosent de siste 12 månedene, og den økte 0,1 prosent. Den går altså feil vei så lenge inflasjonsmålet er på 2 prosent.

Financial Times

Bare 300 kilometer fra hovedstaden ble 300 nigerianske skolebarn bortført tidligere denne måneden. Bortføringer er blitt en makaber hverdagskost i Nigeria. De blir ikke utført av religiøse fanatikere, men av kriminelle gjenger som har gjort kidnapping til en levevei. Slike hendelser er symbol på en feilslått stat.

Die Welt

Mer enn 100 høyreekstreme jobber for gruppen til Alternativ for Tyskland i Forbundsdagen. Partiets folkevalgte forsøker å få dette til å se ut som normal, demokratisk virksomhet, men de vet hva de gjør. Staten trenger ikke tillate dette.

Dagens Industri

I 2029 åpner Fehmarn-tunnelen mellom tyske Puttgarden og danska Rødby. Den 18 kilometer lange vei- og jernbaneforbindelsen vil dramatisk forenkle transporten mellom landene. For å forhindre en ny flaskehals må infrastrukturen i Sør-Sverige rustes opp.