<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

WSJ: – Presses av Donald Trump og fagforeninger

President Joe Biden har gått ut mot Nippon Steels oppkjøp av U.S. Steel, skriver The Wall Street Journal.

Publisert 15. mars 2024 kl. 06.56
Oppdatert 15. mars 2024 klokken 06.57
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 190 ord
UNDER PRESS: President Joe Bidens motstand mot Nippon Steel er ikke begrunnet i de økonomiske merittene til industriselskapet. Det skriver The Wall Street Journal.  Foto: NTB

Dette skriver utenlandske aviser på lederplass

The Wall Street Journal

President Joe Biden har gått ut mot Nippon Steels oppkjøp av U.S. Steel. Denne motstanden er ikke begrunnet i de økonomiske merittene til industriselskapet, som både kommer fra et vennligsinnet land og vil skyte frisk kapital inn i de amerikanske stålverkene. Avslaget skyldes press fra fagforeninger og Donald Trump.

Financial Times

Tysk politikk er blitt rystet av avsløringer om det høyreorienterte partiet Alternativ for Tyskland. En femtedel av partiets parlamentariske ansatte er utpekt som ekstremister. Spørsmålet illustrerer dilemmaene liberale demokratier står overfor.

Die Welt

Det heter seg gjerne at Donald Trump henter sin støtte fra reaksjonære, hvite menn. Det er en kortsiktig feilslutning fra Demokratene. Selv om et samfunn blir mer etnisk mangfoldig, blir det ikke nødvendigvis mer venstreorientert. Faktisk ser man en påfallende trend nettopp blant USAs svarte og latinoer.

Dagens Industri

Presidentvalget i Russland er en demokratisk farse. Opposisjonen er død, i fengsel eller i utlandet, mens Vladimir Putins makt er absolutt, som i en saga om ondskap fra Tolkien eller Wagner. I dag ser alle hva Putin står for.