<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Elbil-brann ledet til skipsforlis – Volkswagen saksøkes

Volkswagen saksøkes etter at batteriet i en elektrisk Porsche angivelig startet brannen som ledet til forliset av bilskipet Felicity Ace

Publisert 5. mars 2024 kl. 17.52
Oppdatert 5. mars 2024 klokken 21.08
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 168 ord
Felicity Ace tok fyr og sank i februar 2022. Portugals Kystvakt

Saken skal behandles av domstoler i Stuttgart og Braunschweig i Tyskland senere denne måneden. Det melder Bloomberg

Blant de seks saksøkerne er Mitsui OSK Lines, som eide og opererte skipet. Også Allianz SE, som var en av skipets forsikringsgivere, er med på søksmålet. 

Anklagen går ut på at brannen startet i litiumionbatteriet til en Porsche-elbil om bord på skipet. Volkswagen skal ikke ha informert om risikoen og de nødvendige forholdsreglene ved transport av slike biler, ifølge domstolen.

Felicity Ace var på vei fra Tyskland til USA da det tok fyr i februar 2022. Etter å ha brent kontinuerlig og driftet rundt på Atlanterhavet i en drøy uke, sank skipet da det ble forsøkt fraktet tilbake til Portugal. 

Blant bilene om bord på skipet var 3.965 biler fra Volkswagen-konsernet, primært fra Porsche og Audi. Også 85 Lamborghinier og 165 Bentleyer gikk tapt. Totalt er verdien av lasten som gikk tapt anslått til 400 millioner dollar, hvorav 155 millioner dollar var biler tilhørende konsernet.