John Fredriksens børsnoterte tørrlastrederi fikk et resultat på 56,3 millioner dollar i tremåedersperioden juli-september og betaler 0,30 dollar i utbytte.
Med det annonserte utbyttet har selskapet betalt ut over 1,1 milliarder dollar - tilsvarende drøye 12,5 milliarder kroner - siden 2021. Det tilsvarer rundt 90 prosent av nettoresultatet.
– Vi vil prioritere utbytte slik vi har gjort siden 2021. Med markedets laveste cash-break-even og ingen kapitalutgifter eller gjeldsforfall vil vi kunne opprettholde dividende i nær sagt ethvert marked, sier Golden Oceans fungerende rederisjef Peder Simonsen til Finansavisen.
Justert for skipssalg og urealisert derivateksponering endte kvartalsresultatet på 66,7 millioner dollar. Analytikernes konsensusestimat var et overskudd på 60 millioner dollar.
Bedre enn markedet
– Vi er godt fornøyd med tredjekvartalstallene hvor vi rapporterer sterke realiserte rater målt mot markedet, sier Simonsen.
Han viser til at rederiet i hovedsak er eksponert mot capesizemarkedet og sier at «med en lav flåtevekst og forventet vekst i tonnmil-etterspørselen er vi positive for årene som kommer».
– Vi har et sterk kommersielt og operasjonelt team og en moderne, effektiv flåte, majoriteten med renseutstyr i form av scrubbere installert.
Golden Oceans flåte seilte i kvartalet inn en gjennomsnittsrate på 23.726 dollar pr. skip pr. dag. fordelt med 28.295 dollar på capesize-skipene og 16.361 dollar på panamax-ene.
Pr. i dag er 82 prosent av capesize-flåten som rederiet driver sikret en inntjening på 26.300 dollar pr. skip pr. dag i fjerde kvartal. Tilsvarende er 83 prosent av panamax-skipene sikret en rate på 14.600 dollar dagen.
På Oslo Børs har Golden Ocean-aksjen hittil i år steget 24,4 prosent til 122,45 kroner, som var sluttkursen tirsdag. På topp i mai ble aksjen omsatt for opptil 167 kroner.
Saken oppdateres