<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Aksjen tikker de rette boksene

Sterk balanse, høy kontantstrøm, attraktive utbytter, pelagisk comeback og Lerøy-bedring gjør at Pareto stadig har troen på Austevoll Seafood.

Publisert 29. feb. 2024 kl. 11.10
Oppdatert 29. feb. 2024 klokken 11.11
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 269 ord
TROR PÅ AUSTEVOLL: Sjømatanalytiker Sander Lie i Pareto Securities. Foto: Thomas Bjørnflaten

I en analyse fra Pareto Securities skriver Sander Lie at Austevoll Seafood rapporterte bedre enn ventede resultater for fjerde kvartal, etter at sterkere inntjening i Lerøy Seafood veide opp for blandede pelagiske tall. Justert driftsresultat før av- og nedskrivninger (EBITDA) på 1.190 millioner kroner var 15-17 prosent over både Pareto Securities og konsensusforventningene. Utbyttet på 4,50 kroner pr. aksje var i tråd med konsensus. 

Etter rapporten har Lie beholdt estimatene stort sett uendret. Lerøy er justert noe ned på grunn av høyere kostnader inn i første halvår 2024, men Lie fastholder sitt grunnsyn om et peruviansk comeback og høyere aktivitet for Foodcorp og Pelagia i 2024 — med stabile utsikter. 

Analysefakta

Aksje: Austevoll Seafood
Meglerhus: Pareto Securities
Anbefaling: Kjøp (Kjøp)
Kursmål: 100 (100)

Vurderingen er at Austevoll fremdeles «tikker de rette boksene», med sterk balanse, høy kontantstrømgenerering og attraktive utdelinger foran seg, kombinert med forventninger om økt aktivitet for både Foodcorp og Pelagia, samt operasjonelle forbedringer på tvers av Lerøy. Lie gjentar dermed kjøpsanbefalingen med kursmål 100 kroner.

Kursmålet er basert på en sum-av-deler-vurdering, med Lerøy verdsatt til kursmålet og de pelagiske eiendelene til 4,5-5x 2024 EBITDA-estimatene – noe analytikeren mener gir en attraktiv verdsettelse.

Selv om lavere volumer har slått ut i noe lavere Lerøy-estimatene, ser Lie likevel positive tegn i rapporten som reduserer risikoen for volumestimatene for hele året. 

For Foodcorp støttes volumestimatene av en 14 prosents økning i kvoten for Jack Mackerel på årsbasis, og det samme gjelder for Pelagia hvor økt kvote for blåhvitting og lodde forventes å drive sterk aktivitet inn i første kvartal.

Oppsummeringen er laget av AI-verktøyet ChatGPT, og justert av Finansavisens journalister.