<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nordic Semiconductor tapte 12,4 millioner dollar

Halvledergiganten Nordic Semiconductor tapte 12,4 millioner i fjerde kvartal. Det er mer enn hva analytikerkorpset ventet i forkant av tallslippet.

Publisert 6. feb. 2024 kl. 07.02
Oppdatert 6. feb. 2024 klokken 07.18
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 396 ord
LEGGER FREM TALL: Halvlederselskapet Nordic Semiconductor la frem tall tirsdag morgen. Avbildet er den nye konsernsjefen Vegard Wollan (t.v.) med tidligere sjef Svenn-Tore Larsen (t.h.) Foto: Marthe Haarstad

Saken oppdateres

Resultatsesongen er i gang, og blant de første teknologiselskapene som skal legge frem fasiten for fjerde kvartal er halvlederselskapet Nordic Semiconductor.

Ifølge den rykende ferske rapporten fikk halvlederselskapet et resultat etter skatt på 12,4 millioner dollar i løpet av kvartalet, ned fra 31,4 millioner dollar samme periode i fjor. 

I forkant av rapporten hadde analytikerne ventet et resultat etter skatt på negative 11 millioner dollar for kvartalet, ifølge estimater hentet fra Infront. 

Når det gjelder driftsresultat før av- og nedskrivninger (EBITDA) lå posten på minus 6,9 millioner dollar for kvartalet, ned fra 38,9 millioner dollar fjerde kvartal kvartal 2022, og ned fra 12,8 millioner dollar i tredje kvartal. 

Ifølge Infrontestimater hadde analytikerne i snitt ventet en EBITDA på minus 4 millioner dollar. 

SE DIREKTE: Webcast fra kvartalspresentasjonen kl. 8.00

Venter lavere inntekter

Omsetningen i fjerde kvartal landet på 108,2 millioner dollar, ned fra 191,4 millioner dollar samme kvartal året før. Det var under intervallet 110 til 130 millioner dollar som selskapet guidet i forrige resultatfremleggelse.

Det var også nesten 10 millioner dollar lavere enn det analytikerne hadde ventet i snitt for omsetningen i fjerde kvartal.

For året 2023 endte halvlederselskapet med en omsetning på 543 millioner dollar, med en bruttomargin på 52 prosent, og en positiv EBITDA på 49 millioner dollar. 

«Selv om Nordic fortsatt er trygg på det langsiktige markedspotensialet for produktene og teknologiene sine, befinner markedet seg i en syklisk nedgang med makroøkonomiske utfordringer» skriver selskapet i dagens rapport.

Videre skriver selskapet at de forventer en lav inntekt i første kvartal 2024 på grunn av justeringer i beholdningen, samt en mer «normal sesongmessig påvirkning». 

Ifølge selskapet venter de en omsetning i intervallet 70 til 80 millioner dollar i første kvartal. 

Trøbbel for Nordic

Det norske halvlederselskapet Nordic Semiconductor har hatt det tøft i tiden etter kvartalsfremleggelsen for fjerde kvartal i fjor, der man for første gang kunne se hvordan selskapet var preget av lavere etterspørsel i forbrukermarkedet og trøbbel med wafer-allokkering.

I løpet av 2023 valgte halvlederselskapet å skrinlegge målet om å nå en run-rate på 1 milliard dollar i omsetning i andre halvår etter at de innså at den lave etterspørselen ville sette markante spor i omsetningen fremover.

Selskapet har også sluttet å rapportere endringer i ordreboken, da de tidligere har oppgitt at ordreboken ikke har vært en god indikator for inntekter eller etterspørsel det siste året.

Aksjen ble mandag ettermiddag handlet til 104 kroner pr. aksje, ned 36,6 prosent siden nyttår i fjor.