<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Beste på lang tid

Test: Samsung S24 og S24 Plus henter det beste fra alle verdener, men kommer med én stor svakhet.

Publisert 6. feb. 2024 kl. 11.27
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 353 ord
KRAFTPAKKE: S24 Plus er nivået under toppmodellen som gir deg nesten alt det nyeste Samsung har å by på. Foto: Samsung

Aldri har en en Samsung vært likere en iPhone, og AI-nyhetene er i stor grad Google-teknologi. Likevel er innstegs– og mellommodellen Galaxy S24 og S24 Plus de beste på lenge.

Innebygd AI

Det er fortsatt nok av grunner til å velge toppmodellen. Galaxy S24 Ultra gir deg den største og beste skjermen på markedet, S-penn, topp ytelse, kamera og et hav av batteritid. Men om du ikke jager det aller råeste på teknologifronten får du nesten alt ellers i modellene under.

For eksempel har S24 og S24 Plus fått de fleste AI-nyhetene, som generativ fotoredigering, direkte oversetting av samtaler og automatiske oppsummeringer av notater. Hvor ofte du får bruk for direkte oversetting er diskutabelt, mens oppsummeringene brukes hyppig. Skal man kort bedømme Samsungs store steg inn i AI-alderen er resultatet blandet drops, men totalt sett positivt.

Tar fra konkurrentene

Det som gjør S24 og S24 Plus relevante er alle de øvrige kvalitetene. Samsung har i praksis laget en «best of»-telefon og rappet fra alle konkurrentene.

Det er en telefon som ser bra ut, der den flate rammen har klare likheter med iPhone, et design Apple har kjørt fem-seks ganger på rad nettopp fordi det funker.

Skjermen er den beste du finner i en ikke-toppmodell. I Plus-modellens tilfelle på 6,7 tommer skjerm på 1440p og 120hz frekvens. Begge er ellers krystallklare skjermer med 2600 nits for lyssvake øyne og nærmest ingen bezel.

Kameraet er det samme som i fjor. Med noen fiffige programvareoppdateringer, som bedre portretter, og standard 3x optisk zoom leverer det fortsatt fantastisk gode bilder.

Imponerer gjør også batteriet, som i de seneste telefonene utnyttes langt bedre og gir deg masse juice til hele døgnet.

Nesten best

Er det noe som mangler? Ja. De europeiske utgavene av telefonene kommer med Samsungs Exynos-chip i stedet for Snapdragon-prosessor, som kort forklart er negativt. 

Du får fortsatt servert lite anvendelig programvare som assistenten Bixby og versjoner av Samsungs egne apper som Google gjør bedre.

Nytt av året er syv års programvareoppdatering, et trekk som gir mest mening for disse modellen ettersom eierne ikke typisk bytter telefon hvert år.

Det er synd man får en annenrangs prosessor i Europa. Hvis ikke hadde S24 og S24 Plus stått til terningkast seks.