<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Det koster å vokse så kraftig

Markedet har ikke latt seg imponere over kvartalstallene fra Zaptec. – Vi må være offensive, svarer den nye konsernsjefen Kurt Østrem.

Publisert 22. feb. 2024 kl. 20.19
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 152 ord

Elbilladerselskapet Zaptec la onsdag frem en kvartalsrapport som viste voldsom topplinjevekst, men likevel røde tall på EBITDA-nivå. 

Markedet har reagert med å sende aksjen kraftig ned, i går med over 10 prosent og i dag med nye 5 prosent. I morges kom også meldingen om at Kurt Østrem er utnevnt til ny konsernsjef

– Det koster å vokse så kraftig som vi gjør, sa han på Økonominyhetene torsdag, og viste til engangseffekter som gjør at resultat ser verre ut enn det egentlig er.

– Vi er offensive, og må være til stede i Europa om vi skal nå opp i konkurransen fremover, svarte han blant annet på spørsmålet om hvorfor selskapet velger å vokse så aggressivt på bekostning av inntjeningen.

Østrem opplyser også om planene for 2024, hvordan problemene til konkurrenten Easee påvirker dem og hvordan utrullingen av elbiler egentlig går i de store markedene i Europa når så mange produsenter merker at det butter i salget.