<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nordic venter comeback i andre kvartal

Nordic Semiconductor omsatte for 74 millioner dollar i første kvartal. I andre kvartal venter de derimot at omsetningen skal stige mellom 54 til 81 prosent. 

Publisert 24. apr. 2024 kl. 07.01
Oppdatert 24. apr. 2024 klokken 07.23
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 491 ord
LA FREM TALL: Nordic Semiconductor la frem tall onsdag morgen. Avbildet er den nye konsernsjefen Vegard Wollan (t.v.) som møter tidligere sjef Svenn-Tore Larsen (t.h.) Foto: Marthe Haarstad

 

Saken oppdateres

Halvledergiganten Nordic Semiconductor er blant de første teknologiselskapene ut i resultatilden denne sesongen, og onsdag morgen kom fasiten for første kvartal. 

Ifølge den ferske rapporten landet omsetningen på 74,5 millioner dollar i kvartalet, ned fra 145,4 millioner dollar samme periode året før. 

Det er likevel innenfor intervallet som selskapet guidet ved fremleggelsen av fjerde kvartal, da de sa de ventet mellom 70 og 80  millioner dollar i løpet av årets tre første måneder. 

I snitt hadde analytikerne ventet en omsetning på 77 millioner dollar, ifølge estimater hentet fra Infront. 

Inntektene fra bluetooth-segmentet stod for 62,9 millioner dollar av omsetningen. 

Halvlederselskapets driftsresultat før av- og nedskrivninger (EBITDA) endte på minus 22,8 millioner dollar, mot 14,6 millioner dollar i fjor. Dette er også noe lavere enn ventet fra analytikerkorpset, som spådde en EBITDA på minus 20 millioner dollar i snitt. 

SE DIREKTE: Webcast fra kvartalspresentasjonen kl. 8.00

Spår oppgang

Videre havnet resultat etter skatt på minus 25,7 millioner dollar, ett stort fall fra samme periode i fjor, da de tjente 3 millioner dollar. Analytikerne ventet et tap på 24 millioner dollar.

«Den lave omsetningen i første kvartal gjenspeiler vår innsats for å redusere lagerbeholdningen. Vi ser nå økende etterspørsel både fra tier-1-kunder og bredt markedssegment, og omsetningen i andre kvartal vil også bli støttet av sesongmessig høyere etterspørsel» sier den nye sjefen Vegard Wollan i meldingen. 

Ifølge rapporten venter selskapet en omsetning i intervallet 115 til 135 millioner dollar i andre kvartal. Dette tilsvarer en omsetningsvekst på 54 til 81 prosent målt mot omsetningen i første kvartal. 

Samtidig venter de en bruttomargin på rundt 50 prosent i kvartalet.

Endringer i Nordic

Halvlederselskapet har etter utgangen av første kvartal sagt at de har etablert fire nye forretningsområder; Short-range, Long-range, Wi-Fi og Power Management. 

I tillegg har det vært en omrokkering i ledelsen etter at Vegard Wollan tok over etter Svenn-Tore Larsen i januar. 

Øyvind Strøm er blant annet satt til å lede Short-Range segmentet, mens Øyvind Birkenes og Joakim Ferm skal lede henholdsvis Long-Range og Wi-Fi-segmentet. 

Kjetil Holstad er derimot satt som midlertidig leder for Power Management. 

«Vi investerer betydelige ressurser i produktutvikling, og den nye produkt-sentriske organisasjonsstrukturen er et viktig skritt fremover mot å generere høyere avkastning på investeringene våre over tid. Vårt overordnede mål er å vende tilbake til inntektsvekst og gjenopprette lønnsomheten» sier Wollan i meldingen. 

Kriseår

Det norske halvlederselskapet Nordic Semiconductor har hatt det tøft i tiden etter kvartalsfremleggelsen for fjerde kvartal i fjor, der man for første gang kunne se hvordan selskapet var preget av lavere etterspørsel i forbrukermarkedet og trøbbel med wafer-allokkering.

I løpet av 2023 valgte halvlederselskapet å skrinlegge målet om å nå en run-rate på 1 milliard dollar i omsetning i andre halvår etter at de innså at den lave etterspørselen ville sette markante spor i omsetningen fremover.

Selskapet har også sluttet å rapportere endringer i ordreboken, da de tidligere har oppgitt at ordreboken ikke har vært en god indikator for inntekter eller etterspørsel det siste året.

Aksjen ble tirsdag ettermiddag handlet til 88,74 kroner pr. aksje, ned 45,9 prosent siden nyttår i fjor.